Ascher Tamás megijedt, mert lebukott és megpróbálta eltüntetni, hogy Karácsony Gergelynek hízelgett

ASCHER Tamás FOTÓ KÉPKIVÁGÁS Közéleti személyiség foglalkozása laza arckép, portré művész rendező SZEMÉLY
Budapest, 2019. november 12. A magyar színház- és filmművészet kategóriában Prima Primissima Díjra jelölt Ascher Tamás Kossuth- és Jászai Mari-díjas rendező, Érdemes művész Budapesten, a Petőfi Sándor utcában 2019. november 12-én. MTI/Czimbal Gyula
Vágólapra másolva!
Csütörtökön írtuk meg, hogy Ascher Tamás a nyilvános Facebook-oldalán valamilyen valószerűtlen hűségnyilatkozatot tett színháza fenntartójának, Karácsony Gergelynek. Kitette - még egyszer: nyilvános oldalára Karácsony Gergely kérésének megfelelően a baloldali főpolgármester csacsi kormányszidalmazását. Onnét tudjuk, hogy Karácsony (vagy a szöveg valódi írója, Gál J. Zoltán, a Gyurcsány-kormány egykori szóvivője kezeli köztudottan Karácsony Facebookját) Kedves Tamás-megszólítással küldte posztját, hogy Ascher is terjessze. Hiszen a kormányszidalom "Kedves Tamás" megszólítással kezdődik. Mint ismert, Ascher Tamás a Katona József Színház főrendezője, azé a színházé, amelyik nemrég lebukott: a Gyurcsány-párt tagjainak 30% kedvezménnyel adták a jegyeket. Ezt a színház elismerte, gyors vizsgálatot (vizsgálatot???) tartott és úgy menekültek Máté Gáborék a felelősség elől, hogy kirúgták - a közönségszervezőt. Most viszont Ascher Tamás ijedt meg: miután megírtuk a Karácsony-szöveg propagálását, gyorsan eltüntette a szöveget. Szerencsére, nálunk megvan...
Vágólapra másolva!

Megmutatjuk még egyszer Karácsony bejegyzésének az elejét, rajta Karácsony "Kedves Tamás" megszólítását, ami ugye Ascher Tamásnak szól. (A teljes szöveget is elmentettük, de olvasóinkat megkíméljük Karácsony hazugságaitól: a toronyházak építésével kapcsolatban locsog össze-vissza.)

Ascher Tamás, Karácsony Gergely Forrás: Facebook/Tamas Ascher

Ascher Tamás, az adófizetők pénzéből élő Katona József Színház főrendezője tehát így propagálta Karácsony Gergely vulgárpolitizálását.

Ascher Tamás Forrás: MTI/Czimbal Gyula

Ascher Tamás a Gyurcsány-pártnak juttatott jegyárkedvezménnyel kapcsolatban akkor vált igazán nevetségessé, amikor az Origo újságírója megkereste, de neki azt állította, hogy - vezetőként - semmit nem tud az egészről és meg kell kérdeznie Máté Gábor igazgatót.

A Gyurcsány-párt később úgy magyarázta a nekik nyújtott kedvezményt, hogy nem mennek jól a Katona előadásai, és így kell megtölteni a nézőteret.