Minél giccsesebb, annál menőbb! Világszerte hódítanak a karácsonyi csúnyapulcsik

Karácsonyi Ronda Pulcsis Futás, Ronda pulcsi futás, Budapest, 2022.12.10. sport, Városliget,
Vágólapra másolva!
Napjainkra szinte magától értetődő, hogy évről évre, minden évben szép számmal akadnak, akik céges karácsonyra, vagy családi ünnepre egy meglehetősen giccses pulóverrel fejelik meg ünnepi A "csúnyapulcsi" néven is ismert divatőrület mögött egy kedves üzenet áll, miszerint ne vegyük túl komolyan magunkat, inkább csempésszünk egy kis vidámságot mások életébe is, hiszen a giccses pulcsi mosolyt csal majd az arcokra. Egyetlen szabály van csak: minél csicsásabb és meghökkentőbb a karácsonyi viselet, annál nagyobb sikert remélhetünk!
Vágólapra másolva!

Gyermekkorunkból sokan emlékezhetünk még a rokonok egyik legkínosabb karácsonyi ajándékára, a giccses, ünnepi mintákkal díszített, kötött pulóverekre.

Az, hogy ebből trend lett, a 80-as éveknek köszönhetjük, amikor is a humoros ruhadarab atyja, Bill Cosby ebben lépett színpadra a The Cosby Show-ban, de később Chevy Chase sem átallott magára húzni egy hasonlót a National Lampoon karácsonyi vakációján.

A többi már történelem: a furcsa, mégis kedves divat világhódító útjára indult. A pulóverek népszerűsége – mint alapvető ruhadarab – a 90-es években kapott nagy lángra, ez pedig – számos számos kultikus filmművészeti alkotásnak hála – gyorsan tovább szította a karácsonyi pulcsik körüli felhajtást.

Minél giccsesebb, annál menőbb! Forrás: Pepco

Alig találni olyan embert, aki ne látta volna és maradt volna meg a fejében a Bridget Jones naplójának, a Dumb and Dumbernek, a How I Met Your Mother-nek, a 30 Rock-nak, vagy Betty, a csúnya lánynak ízléstelenebbnél ízléstelenebb, giccses pulcsijai.

A neves „modelleknek" köszönhetően a pulóverek népszerűsége azóta is töretlenül az egekben, hiszen szinte minden háztartásban akad már 1-1 darab.

Az elmúlt évek karácsonyi rendezvényein is egyre nagyobb számban tűnnek fel a közösségi oldalakon ilyen viseletben, ennek okán pedig egy egész üzletág épült rá itthon is, sőt idén már a ruhaüzletek legkeresettebb darabjaiként tartják számon ezeket a felsőket – legalábbis decemberben. Bizony, a csúnya pulcsik elárasztották a háztartásokat teljes joggal, hiszen a különféle összejöveteleken jókat lehet mulatni egymás felsőjén.

A karácsonyi pulcsik évről évre népszerűbbek Forrás: Pepco

Bár az első darabok a klasszikus „nagymama karácsonyi ajándéka" kategóriájából lettek világhírűek, a hagyományos téli mintás házi pulóverek mára szintet léptek és a boltok polcai roskadoznak a „karácsonyi csúnya pulcsiktól", amelyek bármennyi díszt és giccset elviselnek, sőt minél több és ízléstelenebbek a dekorációs elemek, annál jobb.

A cikket támogatta a Pepco. Érezhető minőség, szerethető áron.