Így fogták a tolvajokat, akik Budapesten, belvárosi lakásokba törtek be - videó

Letartóztatták az éjszakai betörőket, csak cikkhez címlapi kép
Vágólapra másolva!
A két férfi nyáron egy éjjel betörtek egy IX. kerületi társasházba, ahol besurrantak az egyik lakásba és pénzt, illetve értékeket zsákmányoltak, ezután még több lakásba is megpróbáltak bejutni, de az egyik lakó tetten érte őket.
Vágólapra másolva!

Ahogyan korábban megírtuk, két férfi június 21-én éjjel egy IX. kerületi társasházhoz mentek azért, hogy lopjanak. Először kitartóan rángatni kezdték a társasház bejárati ajtaját, azonban a zár nem nyílt ki. Ezután kis időre elmentek, majd rövid időn belül egy szerszámmal tértek vissza, amivel végül sikerült feltörniük a zárat.

Miután a házba bejutottak, a két férfi körbejárta a folyosókat, miközben

több lakásba is megpróbáltak bejutni úgy, hogy a bejárati ajtók kilincseit nyitogatták.

Végül találtak egy lakást, amelynek a bejárati ajtaja nem volt kulcsra zárva. Ki is használták a helyzetet,

okosórát, mobiltelefont és pénzt vittek magukkal, összesen 90.000 forintos értékben. Ezután egy másik lakás bejárati ajtaját próbálták befeszíteni, ám a lakó tetten érte őket,

és hívta a rendőröket, akik a betörőket még az épületben elfogták.

A betörésről biztonsági kamerafelvétel készült, amely a Youtube-on megtekinthető.

A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség a többszörös visszaeső férfi ellen lopási kísérlet, illetve lopás miatt emelt vádat, és fegyházbüntetés kiszabását javasolta azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsáthatók.

Néhány évvel ezelőtt egy Andrássy úti társasházban használta ki két férfi, hogy a lakók elfelejtették kulcsra zárni a bejárati ajtót, és gazdag zsákmánnyal távoztak. Egy VI. kerületi lakásba pedig a résnyire nyitva hagyott ajtón keresztül surrant be egy külföldi férfi, majd megpróbálta kirabolni a lakókat.