Fülöp Attila: A gyermekvédelemben az állam és a gazdasági szereplők összefogására van szükség

FÜLÖP Attila
Hernádnémeti, 2022. február 23. Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért felelős államtitkára beszél, kezében egy jelzőeszköz, a kormány Gondosóra projektjéről tartott sajtótájékoztatón a Hernádnémeti Alapszolgáltatási Központban 2022. február 23-án. Az ezen a napon kezdődött négyéves programban minden 65 éven felüli magyar állampolgár alanyi jogon kap ingyenes jelzőeszközt - egy nyakban, vagy karon hordható készüléket -, amelyhez 24 órás diszpécserszolgálat kapcsolódik, és amely jelzi, ha egészségügyi, vagy valami más gond van az érintettel. MTI/Vajda János
Vágólapra másolva!
A gyermekvédelemben az állam és a gazdasági szereplők együttműködésére van szükség, az összefogás nyertesei pedig a fiatalok lehetnek - hangsúlyozta szombaton a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkár Balatonfüreden.
Vágólapra másolva!

Fülöp Attila az Ágota Közösség és a Holnapocska Alapítvány Mikulásváró rendezvényén azt mondta, a rendszerváltást követően az első jogszabályok között alkották meg a gyermekvédelemi törvényt.

Akkoriban ezekre a feladatokra az állam és az önkormányzatok vállalkoztak. mára azonban vállalkozások, gazdasági szervezetek is részt vállalnak ebben

- tette hozzá.

Fülöp Attila, a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára. Forrás: MTI/Vajda János

Szavai szerint ma is szükség van az államra, de a gazdasági szereplőkre is.

"Ez egy nagy társasjáték, amit együtt kell játszani, ennek az összefogásnak a nyertesei azok, akiknek az életéről van szó" - fogalmazott.

Hozzátette: a gyermekvédelem, a nehézségek mellett az összefogás példája is lehet.

Fülöp Attila felhívta a figyelmet az Apponyi Franciska Jövőműhely Programra, amely a gyermekvédelmi szakellátásban élők munkavállalását segíti.

Az Ágota Közösség és a Holnapocska Alapítvány másodszor lát vendégül mintegy hatszáz, nevelőszülőknél és lakásotthonokban élő fiatalt Mikulásváró rendezvényén szerte az országból.