Lebukott Donáth Anna a hazugságával: sorban állnak a momentumosok Gyurcsánynál

Vágólapra másolva!
Pár napja Donáth Anna momentumos EP-képviselő arról értekezett, hogy nem akar egy listán lenni a Gyurcsány-párttal. Mostanra a teljes párt Gyurcsány mellé állt, és ezzel lebukott Donáth Anna elképesztően nagy hazugsága. Nem vitás, Gyurcsány az egyedüli főnök a baloldalon.
Vágólapra másolva!

– közölte Tompos Márton, a Momentum frakcióvezető-helyettese az ATV-ben, amiből az tűnik ki, hogy a Momentum marad Gyurcsány ifjúsági tagozata. Sőt, Tompos beszélt arról is, hogy a pártvezetés megígérte neki: a Momentum nem lesz gátja az ő helybeli megállapodásainak, ami Zuglóra is érvényes, bár ott előválasztást szeretne a párt. Soproni Tamás, Terézváros polgármestere is kiállt a Gyurcsány-párt mellett, mert csak az ő segítségükkel maradhat kerületi vezető.

Lelepleződött a hazugság

Donáth Anna korábban még - látszólag - élesen támadta a Gyurcsány-pártot. Később azt is mondta, hogy a Momentum nem fog közös listán indulni a DK-val, és 2022-ben is csak „befogott orral" vállalta a közös indulást velük. Mára világosan kiderült, hogy az EP-képviselő nem mondott igazat, mert mégis mindegyik polgármesterük együttműködne Gyurcsánnyal.

Lelepleződött Donáth Anna hatalmas hazugsága Fotó: Csudai Sándor - Origo

Mindezek fényében nem meglepő, hogy a párt egyetlen vidéki polgármestere is kínosnak tartja a Momentumot, és kilépett a pártból. Egy nyilvános rendezvényen a párt volt bajai polgármestere, Nyirati Klára úgy fogalmazott: „a Momentumban szerettek volna nálunk Baján egy kihelyezett frakcióülést tartani, és én konkrétan mondtam, hogy ne jöjjenek. Ne jöjjenek, azért ne, mert most nem kívánatosak Baján". Nyirati azt is kifejtette, hogy Donáth „önsorsrontó kijelentései" közé sorolja, hogy nyíltan beszél arról, hogy a Momentum egy liberális párt, mikor a „liberális" szó évek óta szitokszó, „a vidék emberének égnek áll tőle a haja".

A Momentum legújabb mélyrepülése és intellektuális válsága tovább növeli Gyurcsány Ferenc politikai mozgásterét, aki mára minden baloldali pártot ural, minden szereplő hozzá igazodik a baloldalon. Létrejött a budapesti megállapodás is a DK vezetésével, miután az összes bejelentett baloldali polgármesterjelölt vagy DK-s, vagy olyan politikus, aki jó kapcsolatot ápol Gyurcsány Ferenccel.

Gyurcsány a főnök a baloldalon

A baloldalon továbbra is Gyurcsány Ferenc a főnök, tehát úgy lesz, ahogy Gyurcsány Ferenc akarja – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön a Kormányinfón az ellenzék listaállításával kapcsolatban az Origo kérdésére válaszolva.

„Ehhez képest a Momentum polgármesterei és képviselői sorra jelentkeznek be a DK-listára" – mondta a miniszter. Egy vagy két főnöke van a baloldalnak, Gyurcsány Ferenc vagy a Gyurcsány-házaspár, és amit mondanak, az érvényesül. Ez igaz a közös listára is – közölte Gulyás Gergely.