Borzalmas az idő, jeges utak, rengeteg baleset mindenütt és tovább romlik az idő

tél, havazás, hó, Budapest, Magyarország, 2023.11.30.,
Vágólapra másolva!
A Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint péntek reggel piros riasztás lépett érvénybe ónos eső miatt több vármegyében. Azt kérik: aki teheti, ne induljon útnak. A fővárosban sem jó a helyzet, a csütörtöki káosz után ma sem indult el több busz, és belesetek is voltak a nem megfelelően takarított, csúszós utak miatt. 
Vágólapra másolva!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat ismét kiadta az

elsőfokú riasztást ónos eső veszélye miatt Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád vármegyére,

korábban a legmagasabb riasztás volt érvényben ezekben a vármegyékben, illetve Pest vármegye 14 járásában. Az érintett területeken fokozott odafigyelést kérnek mindenkitől, azt tanácsolják:

aki teheti, ne induljon útnak, sem gyalogosan, sem autóval.

Forrás: MTI/Máthé Zoltán

A fákra lerakodó jég miatt a Normafát is lezárták, mert életveszélyes.

OKF: jellemzően árokba csúszott, elakadt járműveket kellett menteni

Sokfelé árokba csúszott, elakadt járművek mentéséhez kérték a tűzoltók segítségét, de egyes helyeken a kidőlt fák, leszakadt ágak okoztak forgalmi akadályt a csütörtöki havazás és ónos eső következtében - közölte a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) péntek reggel.

Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

A tájékoztatás szerint

több mint száz helyen kellett beavatkozniuk a tűzoltóknak,

az esetek felében a fővárosban. Éjfélig negyvenként elakadt járművet kellett menteni, kilenc helyen a villamos vezetékek is megsérültek, Pest és Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében néhány településen átmenetileg szünetelt az áramellátás.

Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

A mai nap folyamán is rengeteg baleset történt ország szerte a csúszós utak miatt.

Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Karambol volt Hegyeshalomban, Bagon, fának hajtott egy autó Csongrád közelében, A 86-os főúton árokban kötött ki egy kocsi, az M86-osan pedig korlátnak hajtott.

Péntek reggelre sem rendeződött a káosz Budapesten

A csütörtöki, nem túl számottevő hóesés percek alatt közlekedési káoszt okozott a fővárosban, melyet péntekre sem sikerült felszámolni.

A BKV péntek reggel még kimaradó és rövidített útvonalon közlekedő járatokról számolt be, a közutak állapota miatt pedig továbbra is gyakoriak a forgalmat akadályozó balesetek, melyet a Katasztrófavédelem nagy erőkkel igyekszik felszámolni.

Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

Friss hír az is, hogy

a nemrég felújított M3-as metróvonal több megállójában áll a víz a padlózaton,

több helyen vízfolyások alakultak ki – pedig özönvízszerű esőzésről egyelőre nincsen szó.

Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Délelőtt A XX. kerülteben volt karambol, délben pedig a XVIII. kerületben csúszott a villamos sínekre egy autó a Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint.