Hollik István: Több mint 15 ezren vettek részt a konzultációról szóló fórumokon

Választás 2022, 2022-es magyarországi országgyűlési választás, eredményváró, Hollik István
Hollik István
Vágólapra másolva!
Lezárult a nemzeti konzultációról szóló országjárás: az elmúlt közel három hétben megtartott több mint száz fórumon összesen 15 ezernél is többen vettek részt – mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában.
Vágólapra másolva!

Hollik István kiemelte: a konzultáció témái mind olyan sorskérdések, amelyek Magyarországot érintik, de ezek közül, az aktualitása miatt, a résztvevőket egyértelműen Ukrajna EU-csatlakozása érdekelte a legjobban.

Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója Fotó: Csudai Sándor - Origo

A fórumok résztvevői egyöntetűen ellenezték, hogy Ukrajna uniós csatlakozásának kérdésében Brüsszel úgy akarja Magyarországra erőltetni az akaratát, hogy közben semmit nem mond arról, miként érintené ez a magyarokat – közölte.

Hozzátette: azt is sokan elfogadhatatlannak tartották, hogy erről a kérdésről Brüsszel nem kérdezi meg az európai emberek véleményét.

Erre egyedül Magyarországon van lehetőség – hívta fel a figyelmet, továbbra is biztatva mindenkit: vegyen részt a nemzeti konzultációban, és mondja el, mit gondol Ukrajna uniós tagságáról, amelyet Brüsszel a jövő heti uniós csúcstalálkozó napirendjére már fel is akar venni.

– zárta videónyilatkozatát Hollik István.