Karácsony nem tudja, mi köze van Tordainak a 99 Mozgalomhoz - videó

Karácsony Gergely
Vágólapra másolva!
Továbbra is Karácsony bizalmi embere az a Tordai Csaba, akinek az ügyvédi irodájában házkutatást tartottak a NAV nyomozói a 99 Mozgalom gyanús pénzügyeivel összefüggésben. A botrány ellenére Tordai továbbra is Karácsony jogi főtanácsadójaként dolgozik.
Vágólapra másolva!

Ahogyan arról korábban beszámoltunk Tordai ügyvédi irodájában hamisíthatták meg a Karácsony Gergely-féle 99 Mozgalom félmilliárdos adománygyűjtésének a jegyzőkönyveit. Sajtóhírek szerint Tordai pedig nélkülözhetetlen támasza Karácsonynak, ezért elképzelhetetlen, hogy meginogjon a pozíciója.

- így jellemezte a főpolgármester Tordai Csabát a Magyar Nemzet kérdésére. Karácsony továbbá nem tartja indokoltnak azt sem, hogy az ügyvédet felfüggessze a munkavégzés alól, szerinte alaptalanok a vádak, sőt a nyomozásnak meglátása szerint semmi köze Tordai Főpolgármesteri Hivatalban végzett munkájához.

Mint ismeretes, a 99 Mozgalom Karácsony Gergely miniszterelnök-jelölti kampányát volt hivatott kiszolgálni, kedden este a főpolgármester először úgy hivatkozott Tordaira, mint a mozgalom jogi képviselője, majd kijavította magát és azt állította, hogy nem tudja mi a kapcsolat Tordai és mozgalom között.