Kitalált történettel akarta ellopni egy idős asszony pénzét két budapesti nő

idős nő, nagymama, bot
Close up focus on folded wrinkled female hands on wooden cane. Cropped thoughtful elderly senior grandmother having walking disability, using stick indoors, old retired people lifestyle concept.
Vágólapra másolva!
A két nő egy budapesti üzletben kifigyelte az idős asszonyt, majd odamentek hozzá és kitaláltak egy egy történetet, hogy a pénzét el tudják lopni. Még a bankba is elkísérték az idős asszonyt és mindent megtettek, hogy elvegyék a nyugdíját. Egy szabadnapos rendőr buktatta le őket.
Vágólapra másolva!

Egy 25 és 45 éves nő az Örs vezér terénél, az egyik üzletben vette észre a 85 éves idős asszonyt. Látták, hogy nem tudná magát megvédeni, ezért oda menetek hozzá és leszólították. Elhitették vele, hogy a bankszámláját be fogják fagyasztani, ezért azonnal le kell vennie onnan a pénzét. Az idős nénit sikerült arra rávenniük, hogy levegye a számlájáról az összes nyugdíját. Ezután a két nő elkísérte az asszonyt a bankba, ahova a 25 éves nő be is ment vele.

Ott a néni 200 000 forint készpénzt vett fel, amit a táskájába tett.

A nő végig figyelte az idős nőt a bankban és eljátszotta, hogy rokonok. Ezért többször „mamának" szólította. Megpróbálta rávenni az asszonyt arra is, hogy adjon hozzáférést a számlájához. Ezt azonban visszautasította.

A kép illusztráció. Forrás: Shutterstock

Miután kijöttek a bankból, a másik nő is csatlakozott hozzájuk.

Az utcán sétáltak, miközben a két nő többször megpróbálta kivenni az asszony táskájából a nyugdíját.

Egyikük arra hivatkozott, hogy beejtett a táskába 20 forintot, eközben társa egy újsággal próbálta takarni a nő kezét és folyamatosan figyelte az utcát nehogy lebukjanak.

Végül egy szabadnapos rendőr buktatta le őket, aki a gyanús viselkedésükre figyelt fel. Ezután a rendőr értesítette kollégáit, akik a helyszínen elfogták a két nőt.

Az ügyészség mindkét nőt kifosztás kísérletével vádolja és börtönbüntetést javasol ellenük.

Miskolcon is megtörtént hasonló este, ott egy idős hölgy gyűrűjét akarta ellopni a tolvaj. Volt olyan is, hogy sokáig nem tudták elfogni a tettest, ezért milliókat tudott kicsalni idősektől.

Rengetegszer fordul elő, hogy időseket rabolnak ki. Korábban Csátaalján két kamasz tört be egy idős férfihoz.