Kocsis Máté: Fontos, hogy sorsdöntő kérdésekben mindenki elmondja a véleményét

Szuverenitás, konferencia, Századvég Közéleti Tudásközpont Alapítvány, 2023.11.13., Losonci, Gergely, Kocsis, Máté, Dr. Ifj. Lomnici, Zoltán,
Vágólapra másolva!
Fontos, hogy mindenki elmondja a véleményét minden olyan sorsdöntő kérdésben, amelyben vitában állunk az Európai Bizottsággal - mondta a Fidesz frakcióvezetője a nemzeti konzultációról.
Vágólapra másolva!

A nagyobbik kormánypárt közösségi oldalára pénteken feltöltött, a csütörtöki, Pécsett tartott fórumon készített videónyilatkozatában Kocsis Máté arról beszélt: a brüsszeli elit Magyarországra akar kényszeríteni számos olyan döntést, amely kedvezőtlen az országnak és a magyar embereknek.
A bizottság most azt kéri, hogy a magyar kormány szüntesse meg a rezsicsökkentést, törölje el a kamatstopot és az extraprofit adót, valamint engedje be az országba a rossz minőségű ukrán gabonát és a migránsokat - sorolta.

- jelentette ki, hangsúlyozva, egyáltalán nem mindegy, hogy a magyar kormány hány ember véleményét tudja a háta mögött.

Kocsis Máté hozzátette: a nemzeti konzultációról szervezett fórum pedig kiváló alkalom arra, hogy a kormány tagjai találkozzanak az emberekkel, megvitassák velük ezeket a "húsbavágó sorskérdéseket", és mindenkit arra biztassanak, hogy vegyen részt ebben a munkában, vegyen részt a konzultációban, és a brüsszeli elittel vívott csatát "ne feladjuk, hanem küzdjünk meg a magyar álláspontért, ahogy mindig is szoktunk" - fogalmazott Kocsis Máté.