Kovács Zoltán: Magyarország nem kíván asszisztálni Zelenszkij elnök belső politikai leszámolásaihoz!

POROSENKO, Petro; Ukrán válság 2022, orosz, ukrán, háború, Ukrajna, Kijev,
Kijev, 2022. március 18. Petro Porosenko volt ukrán elnök interjút ad Kijevben 2022. március 18-án. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását Ukrajnában. MTI/EPA/Miguel A. Lopes
Vágólapra másolva!
Ukrajna korábbi elnöke, Petro Porosenko találkozót tervezett Orbán Viktorral, azonban az Ukrajinszka Pravda azt írja, az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) szerint egy ilyen egyeztetés az orosz titkosszolgálat eszköze lett volna Ukrajna ellen, ezért az ukrán parlament vezetése megtagadta Porosenko engedélyét a külföldi utazásra.
Vágólapra másolva!

Az SZBU szerint „Az orosz titkosszolgálatok nagyszabású pszichológiai hadművelet indítását tervezik »az oroszellenes koalíciós partnerországokban« uralkodó érzelmek megváltoztatására, és arra ösztönzik az ukrán politikusokat, hogy népszerűsítsék a békét, vagyis az oroszokkal való tárgyalások szükségességét hirdető narratívákat".

Egyáltalán nem kizárt, hogy ez az eljárás egyfajta politikai tisztogatásnak számít.

Kovács Zoltán reagált az ukrajnai eseményekre

„Az SZBU honlapján megjelentekre reagálva:

Ezek a politikai leszámolások is mutatják, hogy Ukrajna ma még nem áll készen az európai uniós tagságra" – írta a Facebookon Kovács Zoltán.