Megint támad a szegedi ürülék-rém - fotókkal

Vágólapra másolva!
Újra akcióba lépett a szegedi "fosórém", aki még 2021 májusában tette híressé a szegedi Nagyáruházat és környékét az országos sajtóban - írja a Délmagyar.
Vágólapra másolva!

Misi-vödör és Misihez vásárolt gumikesztyű – egy héten legalább kétszer ezekkel kezdi a napot Éliás Szabolcs, a szegedi Jókai utca egyik üzletének tulajdonosa. Részletesen elmesélte, hogy néz ki, amikor a "fosófantom" ürülékét takarítja. A fantom egyébként nem fantom többé, Mihálynak hívják és rendszeresen a Jókai utcai üzletek előtt éjszakázik, péntek reggel is ott találtuk.

– ébresztette Szabolcs, mire Mihály annyit mondott, megyek is. Míg sérült lábával, mankójával nagy nehezen felállt, elmesélte, hogy mezőhegyesi, Németországban dolgozott, de mire hazaért, összeállt a szomszéddal az asszony. 12 éve él az utcán, szállóra nem megy, mert ami ott leesik, az nem koppan, vagyis lopnak.

Az üzlet biztonsági kamerái felvételt készítettek Mihály ürítéséről Forrás: Török János

– mutatta a felvételeket a tulajdonos. Ezért kellett külön vödröt, gumikesztyűt és hipót vásárolni. A számítástechnikai bolt és a mellette lévő fodrászat is be van kamerázva, rendszeresen megörökítik Mihály ürítését. De őt ezt nem zavarja, sőt tagadja, hogy odapiszkítana.

Szabolcsék feljelentést is tettek, mert Mihály egyik este botjával összetörte az egyik üzlet fölött világító LED-lámpát, ami valószínűleg zavarta a pihenésben. Erről is felvétel készült.

– tette hozzá Szabolcs.

Forrás: Török János

A férfi nem ismeretlen a rendőrség előtt, mert a két évvel ezelőtti botrány kirobbanása után nem sokkal elfogták. Akkor a police.hu-n ezt írták: „a rendőrök továbbá szintén a kamerafelvételek alapján megállapították annak a férfinek is a kilétét, aki a tavalyi évben és az idei év elején néhány alkalommal ugyanitt köztisztasági szabálysértést követett el. A sajtóhírekkel ellentétben az 57 éves férfi nem a napokban, hanem hónapokkal ezelőtt piszkította össze a Passzázs sort. Mivel vele szemben a rendőrök több alkalommal is intézkedtek, és a helyszíni bírságot, valamint a szabálysértési feljelentésekből eredő pénzbírságot befizetni nem tudta, ezért azokat még 2021 áprilisában a bíróság elzárásra változtatta, amit azóta is tölt. A Szegedi Rendőrkapitányság munkatársai a közrend, közbiztonság fenntartása érdekében – a társszervekkel együttműködve – továbbra is folyamatosan és visszatérően ellenőrzik Szeged közterületeit. Amennyiben a rendőrség bűncselekmény vagy szabálysértés elkövetését észleli, intézkedik."

A köztisztasági szabálysértés

Aki a közterületet, a közforgalom céljait szolgáló épületet, vagy a közforgalmú közlekedési eszközt beszennyezi, a felügyelete alatt lévő állat által okozott szennyezés megszüntetéséről nem gondoskodik, szabálysértést követ el.