Orbán Viktor: Nemzetgazdasági érdek a repülőtér visszavétele

ORBÁN Viktor
Budapest, 2023. november 17. Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a Délkelet-európai Országok Parlamenti Elnökeinek 11. konferenciáján Budapesten, az Országházban 2023. november 17-én. MTI/Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Míg a vállalkozókat a nyereség motiválja, az üzleti tranzakcióktól magánhasznot remélnek, és "ez így van jól, ezt hívják piacnak és magántulajdonnak", ezzel szemben a politika motivációja az, hogy a gazdaság működése a nemzet javára váljon - mondta Orbán Viktor kormányfő a VOSZ rendezvényén.
Vágólapra másolva!

- mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) rendezvényén, Budapesten.

A kormányfő a magyar vállalkozók napja alkalmából tartott eseményen reményét fejezte ki, hogy a vállalkozók sikeresek lesznek és mindebből az ország felemelkedése, vagyis a közhaszon növekedése áll majd elő. Hozzátette: a politikai vezetők felelőssége és munkája, hogy ezt úgy igazgassák össze, hogy a vállalkozók magánsikere az egész ország sikerévé váljon. "Olyan kormányunk van, amely hisz abban, hogy a dagály minden hajót felemel" - fogalmazott.

A kormányfő arra is kitért: míg a vállalkozókat a nyereség motiválja, az üzleti tranzakcióktól magánhasznot remélnek, és "ez így van jól, ezt hívják piacnak és magántulajdonnak", ezzel szemben a politika motivációja az, hogy a gazdaság működése a nemzet javára váljon. Ez akkor is igaz, hogyha ugyanarról az ügyről van szó - jelezte, példaként a budapesti repülőtér visszavételét hozva, ami értékelése szerint a vállalkozónak üzleti ügy, a kormánynak pedig nemzetgazdasági kérdés.