Orbán Viktor: A kormány lehetetlen dolgokra vállalkozott 2010-ben, mégis sikerrel járt

ORBÁN Viktor
Budapest, 2023. december 1. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a fennállásának 35. évfordulóját ünneplő Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Magyar vállalkozók napja rendezvényén a Müpában 2023. december 1-jén. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vágólapra másolva!
A kormány csupa lehetetlen dologra vállalkozott 2010-ben, mégis sikerrel járt - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) pénteki budapesti rendezvényén.
Vágólapra másolva!

A kormányfő felidézte az öt éve meghalt Demján Sándor alakját, akivel együtt gondolták ki többek között a Széchenyi-kártyát.

Elmondása szerint a nagyvállalkozótól két dolgot tanult, az egyik, hogy nemzeti önbecsülés nélkül nincs magyar siker. Demján Sándor mutatta meg azt is: van olyan, hogy baloldali hazafiság, amellyel a jobboldal is meg tudja találni az együttműködést.

A másik fontos dolog, hogy csak olyasmire érdemes vállalkozni, amit mások lehetetlennek gondolnak.

Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a fennállásának 35. évfordulóját ünneplő Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Magyar vállalkozók napja rendezvényén a Müpában 2023. december 1-jén Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A mostani kormány is csupa lehetetlen dologra vállalkozott 2010-ben a válságkezelés megtervezésekor, ezekről minden liberális tankönyv azt mondja, hogy csak külön-külön lehetségesek - idézte fel a miniszterelnök.

- tekintett vissza, kiemelve: a GDP nominális értékben megháromszorozódott 2010 óta, a foglalkoztatottak számát 1 millió fővel növelték, miközben az adóéket és az államadósságot is sikerült csökkenteni.