Szalay-Bobrovniczky Kristóf: A veszélyek korát éljük mások rossz döntései miatt

SZALAY-BOBROVNICZKY Kristóf
Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter beszédet mond az Embert a vasra! kampány bakonykúti állomásán, az új magyar tüzérség alappilléreként hadrendbe állított PZH 2000-es, 150 milliméteres önjáró lövegek éleslövészetén 2023. november 16-án, az Adaptive Hussars 2023 többnemzeti országos hadgyakorlat idején
Vágólapra másolva!
A világot sújtó háborúkról, illetve az Európát fenyegető migrációs és terrorveszélyről beszélt Szalay-Bobrovniczky Kristóf a Facebook-oldalán megjelent videóban.
Vágólapra másolva!

— írta Magyarország honvédelmi minisztere a Facebookon.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter Forrás: MTI/Vasvári Tamás

Szalay-Bobrovniczky Kristóf úgy fogalmazott, hogy a 2023. év Európának háborúkat, migrációt, vele terrorveszélyt és robbanásközeli társadalmi feszültségeket hozott. Mint mondta, a háborúpárti politika, a „vég nélküli fegyverszállítás”, a „bátorított és finanszírozott migráció”, a bevándorlással megjelenő társadalmi feszültségek, a biztonsági kockázat és a terrorveszély mind olyan rossz döntés, amely Magyarországot is érinti.

— hangsúlyozta a miniszter.

Hozzátette:

a veszélyek korában „nem tehetjük fel a kezünket”.

— emelte ki.

Mint mondta, ennek része a modern high-tech, fiatalos haderő építése, a toborzás, a katonák kiképzésének fejlesztése, az anyagi megbecsülés és a legmodernebb eszközök biztosítása. Hozzátette, hogy folytatják a hazai védelmi ipar fejlesztését, és a „védelmi ipari térképre egyre több város kerül fel”.

Erre példaként említette Győrt, Gyulát, Kaposvárt, Várpalotát és Zalaegerszeget.

Szólt arról is, hogy

Kijelentette, hogy

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter (k) Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

— zárta nyilatkozatát a honvédelmi miniszter.

A videót alább tekinthetik meg: