Itt a TASZ elképesztő válasza az Origónak a tanár botrányával kapcsolatban

Bite Zsolt, pedofil, botrány, Krúdy
Lelkes LMBTQ-propagandista Bite Zsolt.
Vágólapra másolva!
Elképesztő választ küldött az Origo megkeresésére a TASZ a 15 éves fiúval szexelő tanár botrányával kapcsolatban. Mutatjuk, hogy mentegetik az LMBTQ-aktivista férfit.
Vágólapra másolva!

A TASZ az Origónak küldött válaszában

azzal mentegeti a tanárt, hogy jogi értelemben nem egyértelműen bűncselekmény, amit az LMBTQ-aktivista saját bevallása szerint egy 15 éves fiúval művel.

Mint írják:

"Bite Zsolt nem fordult a TASZ-hoz, ezért nem ismerjük az ügye részleteit, de fontos leszögezni, hogy alapvetően itt nem egy jogi kérdésről van szó. Általánosságban annyit tudunk megállapítani, hogy egy 15 éves fiatallal nem bűncselekmény kölcsönös beleegyezésen alapuló szexuális kapcsolatot létesíteni, legyen szó bármilyen nemű vagy szexuális irányultságú személyekről. Hangsúlyozzuk, hogy a kérdés megítélése nem korlátozódik pusztán az életkorra: alapvető fontosságú, hogy mindkét fél valóban szabad döntést hozva, önkéntes belátás alapján legyen részese a kapcsolatnak. Az, hogy az ilyen konszenzuális kapcsolatnak mennyiben van reális lehetősége bizonyos feltételek között, olyan összetett pszichológiai, pedagógiai és morális kérdés, amelyben a TASZ jogi területre korlátozódó szakértelme önmagában nem adhat iránymutatást."

Vagyis a TASZ szerint nem törvénytelen, hogy egy majdnem negyvenéves tanár egy 15 éves fiúval tart fenn kapcsolatot, ezért nem is ítélik el az esetet.