Karácsonyék megszavazták a budapesti megszorításokat

Karácsony Gergely, Kiss Ambrus
Vágólapra másolva!
Szerdán böntött a Fővárosi Közgyűlés a megszorításokról. Budapest majdnem húsz milliárdos hitelt vesz fel egy banki konzorciumtól. Karácsony Gergely három és fél év alatt csődbe vitte a fővárost, a kormányt pedig egész egyszerűen azért támadja minden alap nélkül, mert főnöke, Gyurcsány erre utasította.
Vágólapra másolva!

Mintegy kétórás vitát követően a fővárosi közgyűlés megszavazta Budapest megszorító csomagját. A városvezetés által túlélő programnak hívott kezdeményezés 18 igen szavazatot kapott. A fideszes képviselők tartózkodtak.

A csomag központi eleme, hogy a fővárosi önkormányzat csaknem 16,6 milliárd forintnyi hitelt vesz fel egy banki konzorciumtól.

Ehhez azonban még a kormány előzetes hozzájárulására is szükség van. Módosították a 2023-as fővárosi költségvetést is, illetve felülvizsgálják a közösségi közlekedést finanszírozását is. Karácsony Gergely főpolgármester arra is felhatalmazást kapott, hogy szükség szerint gondoskodjon a fővárosi önkormányzat, illetve intézményei és cégei állami befizetési kötelezettségeinek átütemezéséről.

Karácsony Gyurcsány parancsára fenyegetett

Ahogyan arról az Origo korábban beszámolt, úgymond megfenyegette a kormányt múlt szerdán Karácsony Gergely, és azt közölte, hogy

a baloldali városvezetés nem hajlandó befizetni a szegényebb önkormányzatok megsegítésére szolgáló 58 milliárdos budapesti szolidaritási adó teljes összegét. Pénze van a fővárosnak, az egész cirkusz nyilvánvalóan arra jó: megszorításokra készül Budapesten a baloldal.