Az USA saját háborúpárti érdekeit akarja ránk erőltetni

Horizontal war
This photograph taken on April 9, 2023, shows a school destroyed by shelling in the Ukrainian village of Zelenyi Hai, in the Mykolaiv region, amid the Russian invasion of Ukraine. - His fields peppered with Russian shells, a Ukrainian farmer has resorted to desperate measures as he started using metal detectors to clear the land from explosives himself so he can plant crops. (Photo by Sergei SUPINSKY / AFP)
Vágólapra másolva!
A magyar kormány ki fog tartani a béke pártján, és nem hagyjuk, hogy belesodorjanak minket az ukrajnai konfliktusba - minderről Zsigmond Barna Pál, a Fidesz országgyűlési képviselője beszélt hétfőn az Országgyűlésben. Mindezt Dömötör Csaba is megerősítette.  
Vágólapra másolva!

Zsigmond Barna Pál arról beszélt, hogy szintet lépett a Magyarországra nehezedő nyomásgyakorlás. És ez a nyomásgyakorlás már a szövetségeseinktől is érezhető.

- mondta Zsigmond Barna Pál, a Fidesz napirend előtti felszólalásában. Felhívta a figyelmet arra, hogy az USA a háború oldalán áll, a saját érdekeiket követik, és a saját érdekeiket ránk akarják erőltetni, és bele akarnak kényszeríteni minket a háborúba.

Zsigmond Barna szerint megbízható szövetségesei vagyunk a NATO-nak és az EU-nak. Magyarország a NATO-n belül is a nemzeti érdek mentén politizál. A szövetségesi viszony azt jelenti, hogy az alapvető célokban, értékekben egyetértünk, de időről időre lehetne ügyek, ahol véleménykülönbség alakul ki köztünk. A háború és a fegyverküldések kérdése ilyen ügy.


Mi nagyon jól tudjuk, milyen a történelem fenyegetettségében élni. Történelmünkből azt is jól tudjuk, mit jelent a szabadságért és függetlenségért harcolni. Azt is jól tudjuk, milyen az orosz, illetve szovjet elnyomás.

Azt is tudjuk, hogy Ukrajnában több százezer magyar él, akik akaratuk ellenére részei a háborúnak.

mondta Zsigmond Barna Pál.

A magyar emberek azt üzenték, hogy nem akarnak háborút. Csak a magyar baloldal helyezkedik szembe a magyarok többségének az álláspontjával, mivel a háború oldalán állnak, mivel nem szavazták meg a békepárti határozatot sem - mondta Zsigmond Barna.

Az USA célja, hogy belerángassák a háborúba az országot Forrás: AFP/Sergei Supinsky

Minderre Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára azt mondta, hogy nem kizárható, hogy ez a konfliktus világháborúvá szélesedik. A szövetségeseink részéről is egyre erősebb a nyomságyakorlás. Az államtitkár felhívta a figyelmet arra, hogy amikor újabb lépéseket sürgetnek a háború kapcsán, akkor figyelembe kell venni a speciális magyar szempontokat. Dömötör közölte, hogy soha nem engedtek a nyomásgyakorlásnak az elmúlt években, és most sem fognak.

Pápalátogatás

Ferenc pápa április végén háromnapos látogatásra érkezik Magyarországra - mondta Semjén Zsolt, a KDNP elnöke napirend előtt. Míg sok nagyhatalom eltűnt, addig a római pápa tekintélye töretlen. Kiemelte, hogy Ferenc pápa most harmadszor látogatja meg a magyarságot. Szólt arról is, hogy a Ferenc pápa isten és a béke embere.

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium államtitkára válaszában azt mondta, hogy egy pápai látogatás sok és alapos előkészületet igényel. Hatalmas az érdeklődés határon túl is a pápalátogatás iránt. A rendőrség, a TEK és a mentők is azon dolgoznak, hogy minden rendben legyen - tette hozzá.

A 20. század második felében, amikor a ma élő generáció elszenvedte a szovjet imperializmust, akkor volt egy olyan elit, amely ezt vezényelte, é kis míg Ön ezekkel indult most egy választáson - így válaszolt Magyar Levente Szabó Szabolcs (Momentum). Ön közösséget vállal azokkal, akik kiszolgálták a korábbi szovjet imperializmust - tette hozzá a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára. Felhívta a figyelmet arra is, hogyha az ország csak azokkal az országokkal tartana kapcsolatot, akik korábban nem ártottak a magyaroknak, akkor nem sok partnerünk maradna.