Emiatt lesz rosszul sok sofőr mostanában

villamos, baleset, budapest, petőfi híd, boráros tér
Vágólapra másolva!
A megszokott januári időjáráshoz képest melegebb időnek és az egymást váltó frontoknak köszönhetjük a hirtelen rosszullétek miatt kialakuló baleseteket  - idézte a Bors a Ripostnak nyilatkozó szakértő szavait.
Vágólapra másolva!

December 19-én a Boráros téren két villamos ütközött, hatan sérültek meg, köztük a villamos sofőrje is.

– írta a baleset után a BKK közleményében. Az esetnek szemtanúi is voltak. Ők is arról számoltak be, hogy a baleset előtt a sofőr feje előrebukott.

két villamost ütközött 2022. december 19-én Budapesten Fotó: Csudai Sándor - Origo

Szenteste előtti pénteken egy férfi Szegeden lett rosszul vezetés közben, de nem okozott balesetet.

A gyalogosok siettek hozzá segíteni. Még a férfi autóját is levitték az úttestről, hogy ne akadályozza a forgalmat. A sofőr később a kórházból jelentkezett és megüzente, hogy már jól van. Karácsony előtt a tatabányai Győri úton villanyoszlopnak hajtott egy teherautó, egy sorompót is letarolt. A férfi meghalt, miután rosszul lett a volán mögött. A Szilveszter Rally előfutamán egy profi sofőr lett rosszul.

Az 59 éves Kaposi László még beért a célba, ahol meghalt.

Január 4-én szerdán az M5-ös autópálya pesterzsébeti szakaszán felhajtó végénél lévő elnyújtott jobbkanyarban egy 30 év körüli nő hirtelen rosszul lett, átsodródott a szemközti sávba és egy mikrobusznak csapódott. A nő súlyosan megsérült, a mikrobuszban ülőknek nem esett baja. A két ünnep között Győrben egy távolsági busz szakította át egy híd korlátját, két kereke lehajtott a hídról. A sofőrt mentő vitte kórházba. Január 5-én, csütörtökön az 1. kerületi Hegyalja úton a BAH-felüljáró mellett egy idősebb nő lett rosszul a volán mögött, nekihajtott egy fának.

– monda dr. Pintér Ferenc, a Meteo Klinika igazgatója a lapnak, aki arról beszélt, hogy tartós hőanomália alakult ki hazánkban, ami azt jelenti,

hogy az elmúlt hetekben a szokásos értéknél jóval melegebb van, ez pedig sokak számára nagyon komoly egészségügyi terhelést jelent.

Megnőtt a trombózis kialakulásának veszélye, és most több embernek fáj a feje. A melegebb idő mellett a frontokkal is számolni kell.

- jegyezte meg dr. Pintér Ferenc korábban a Ripostnak.