A dollárbaloldal továbbra is háborút és szankciókat akar

Gyurcsány Ferenc, baloldal, DK,
Gyurcsány Ferenc mondja meg a baloldalon, mi történjen.
Vágólapra másolva!
Azért kap pénzt a baloldal, azért gurulnak feléjük a dollárok külföldről – először a bukott politikusokhoz, majd helyettük egyre inkább a dollármédiához –, hogy a szankciós politikát népszerűsítsék Magyarországon – mondta el Kiszelly Zoltán, a Századvég Alapítvány Politikai Elemzések Központjának igazgatója az Origónak adott interjúban. Kiszelly azzal kapcsolatban is kifejtette a véleményét, hogy a Nézőpont Intézet legfrissebb közvélemény-kutatása szerint, ha most vasárnap tartanák az EP-választásokat, a kormánypárt 56 százalékot szerezne, és számos ellenzéki törpepárt kiesése miatt ez akár a mandátumok háromnegyedét is jelenthetné számára.
Vágólapra másolva!

Az Origónak Kiszelly Zoltán hangsúlyozta, a legtöbb felmérés azt mutatja, hogy a Fidesz továbbra is a legerősebb párt és továbbra is megnyerné a választásokat, ami azt jelenti, hogy

a kormány válságkezelését az emberek többsége elfogadja.

Az igazgató szerint ennek két oka van.

Az egyik, hogy a kormány már bizonyított az elmúlt 12 év válságainak kezelése során, így 2010 után az országot lakossági megszorítások nélkül sikerült a baloldal által hátra hagyott adósságcsapdából kivezetni. A kormánypártok erősségének másik oka a baloldal által kínált háború- és szankciópárti alternatíva elutasítottsága.

Hozzátette: manapság a legfontosabb, amit Orbán Viktor miniszterelnök karácsony előtti nemzetközi sajtótájékoztatóján is megerősített, hogy hazánknak ki kell maradnia a háborúból, és a békét kell szorgalmaznia. A Századvég felmérése szerint a megkérdezettek 92 százaléka osztja a miniszterelnök álláspontját. Az igazgató kifejtette:

Rekordgyőzelmet aratna a Fidesz-KDNP Forrás: Nézőpont Intézet

Kiszelly Zoltán szerint ezzel szemben

a baloldalon továbbra is támogatják a háborút, másrészt pedig a szankciókat is, ami a gazdasági helyzetet tovább nehezítené, így az emberek nem találják vonzónak a baloldal által kínált alternatívát.

Ezzel is magyarázható tehát a baloldal gyengesége.

Továbbra is Gyurcsány a főnök

Kiszelly Zoltán arról is beszélt, hogy

A DK a többi kispárthoz képest aktívabb: "árnyékkormányt" és DK TV-t indítottak, napi Facebook-bejegyzésekkel borzolják a kedélyeket, amelyek nagyon durva, karcos, de mégis az ingerküszöböt elérő politikai kommunikációs üzenetek. Az igazgató hangsúlyozta: azzal, hogy továbbra is Gyurcsány Ferenc a DK és a baloldal vezetője, hatalmi politikát folytat, ám ettől még a „a magát legeurópaibb pártként" reklámozó DK is a háborút és az elhibázott brüsszeli szankciókat képviseli, ami nem javítja a baloldal és a DK esélyeit.

A felmérés rávilágít arra, hogya magyarok 92 százaléka azonnal véget vetne a háborúnak, és tárgyalóasztalhoz ültetné a feleket Forrás: Századvég

Az emberek békét akarnak

A baloldal a háborút és a szankciókat támogatja, amit a magyarok többsége nem, ezért alacsony a támogatottságuk, és ezt akarják a globalisták a guruló dollárokkal ellensúlyozni – szögezte le Kiszelly Zoltán. Emlékeztetett:

Kiszelly Zoltán arra is felhívta a figyelmet, hogy a Századvég korábbi elemzései alapján egyértelműen kijelenthető, hogy a magyarok az orosz–ukrán háborúval összefüggésben ellenzik azon lépések megtételét, amelyek hátráltatják a kompromisszum elérését, a fegyveres konfliktus béketárgyalások útján történő mielőbbi lezárását. Ez elválaszthatatlan attól a ténytől, hogy a döntő többség szilárdan elkötelezett a béke mellett, amelyet a legfrissebb kutatási eredmények is alátámasztanak. A felmérés rávilágít arra, hogy

a magyarok 92 százaléka azonnal véget vetne a háborúnak, és tárgyalóasztalhoz ültetné a feleket.

A kormánypártokat igazolja továbbá az is, hogy a magyarok és az európaiak többsége már kezd az elhibázott brüsszeli szankciókból is kiábrándulni.