Fegyverrel rabolt ki több embert egy férfi Tatán

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
Egy tatai férfi több házba is bötört. Minden alkalommal a házigazdákra fegyvert fogott és arra kényszerítette őket, hogy adják oda neki az értékeiket. Az egyik esetben arra is rávette a tulajdonost, hogy a kocsijával vigye ki a vasútállomásra.
Vágólapra másolva!

A férfi december 11-én bement egy tatai családi házba, ahol fegyvert fogott a házigazdára, majd magához vette az ott talált ékszereket és pénzt.

Ezek után arra kényszerítette, hogy a saját kocsijával vigye ki a vasútállomásra.

Később, december 21-én este egy másik házba surrant be, ahol fegyvert szegezett a tulajdonosra és pénzt követelt tőle. A tulaj odaadott neki 100 ezer forintot a férfinak, aki ezek után átkutatta a házat és még több pénzt, illetve iratokat vett magához. A nőt egy hintaszékhez kötözte majd elmenekült.

Képünk illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

December 30-án egy idős asszony udvarára ment be, ahol lekapcsolta a villanyórát.

Amikor az asszony kisietett a villanyórához, a férfi megragadta a fején, az arcához nyomott valamilyen tárgyat és azt mondta neki, hogy ha kiabál, akkor végez vele.

A férfi az asszony maga után húzva bement a házba, ahol elvett tőle 90 ezer forintot és két bankkártyát. Arra kényszerítette az asszonyt, hogy adjam meg a PIN-kódokat. Ezek után megkötözte az asszonyt és elmenekült.

A férfi 2016-ban a bíróság 8 év fegyházbüntetésre ítélte rablás miatt, ahonnan 2019-ben szabadult feltételesen.

Az előkészítő ülésen a bíróság 1 hónapra elrendelte a letartóztatását – írja a Tatabányai Törvényszék.