Tavaly az aszódi javítóintézetben horrorhadjáratot kellett átélnie egy mindössze 14 éves fiúnak, akit a társai kipécéztek maguknak.

R. Mihálynak csupán az volt a bűne, hogy nem a szobatársaival ment el zuhanyozni - ezért pedig kegyetlenül megbüntették - írja a Blikk.

Acélbetétes bakanccsal rugdalták, a fejét kalapáccsal ütötték, de szexuálisan is zaklatták, a megaláztatásait pedig egy becsempészett telefonnal rögzítették.

A gyermeket azóta áthelyezték Debrecenbe, a támadóit pedig hétfőn állították bíróság elé.

A Budapest Környéki Törvényszék épületébe Á. Róbert és Z. Csaba kéz- és lábbilincsben érkezett, H. Gábort és P. Zsoltot pedig a javítóból hozták a nevelőik.

Érzelem, megbánás egyáltalán nem látszódott a fiatalkorúakon, pedig a vádiratot hallva brutális borzalmakra derült fény.

A balhét Róbert kezdte, amikor elsőként fejen ütötte Mihályt, akinek a bántalmazása ezután rendszeressé vált, naponta három-négy alkalommal is ütötték hosszú időn keresztül.

Főként a testét ütötték ököllel, illetve bakanccsal vagy anélkül rugdosták.

Emellett legalább tízszer egy kisebb kalapáccsal is fejen verték, de verbálisan is folyamatosan bántalmazták, megalázták.

Amikor a fiú már sírva könyörgött, hogy hagyják békén, Á. Róbert – akinek a mobilján később gyerekpornográf képeket is találtak – behívta őt a hálószobába és közölte, ha kézzel kielégíti, a bántalmazások megszűnnek.

Az érthető módon rettegő Mihály remélve, hogy többé nem verik meg, megtette, amit kértek tőle. Később ugyanerre akarta kérni Z. Csaba is, de ekkor már ellenkezett.

Az aszódi intézmény nevelői körülbelül egy héttel később vették észre a bántalmazás nyomait a fiún, ekkor orvoshoz vitték és kiemelték a csoportból. Mihályt a fizikai sérüléseken felül pszichés károsodás is érte.

Beismerés esetén az előkészítő ülésen Róbert nyolc és fél, Csaba és Gábor öt és fél, Zsolt pedig másfél év börtönt kaphatott volna - utóbbinak csoportosan elkövetett rablás miatt egy másik ügye is folyamatban van.

Ők azonban ártatlannak vallották magukat, így a bíróságon folytatódik majd a tárgyalás.

A címlapi kép illusztráció!