Másodszor égett porig a győrszentiváni önkéntes tűzoltó otthona

Vágólapra másolva!
Nagy megpróbáltatást jelent egy családnak, ha egyszer mindent a nulláról kell újraépíteniük, azonban a Győrszentivánon élő Petrovicséknak már másodszor égett porig az otthonuk. Hét éve az okozta a tüzet, hogy egy egér elrágta az egyik vezetéket, két hete szombaton pedig a kazánházból indult a tűz.
Vágólapra másolva!

A kétszintes családi házban két család lakott, az emeleten László, két gyermekével és beteg feleségével, a földszinten pedig várandós nővére és férje éltek szintén két kisgyermekükkel.

László, aki a helyi önkéntes tűzoltóság egyik alapítója is, az utolsó pillanatban tudott csak kimenekülni 8 és 11 éves gyermekeikkel, illetve súlyos beteg, szklerózis multiplexben szenvedő feleségével.

– nyilatkozott a Blikknek Petrovics László.

Az alsó szinten egy szoba viszonylag ép maradt, ahol most Lászlóék laknak, nővérééknek viszont költözniük kellett.

A férfi párja csak egy gurulós járókerettel képes közlekedni és amint belekezdenek az újjáépítésbe, nekik is el kell hagyniuk a lakást.

Jelentős kár érte a családot, mivel a felszerelt garázs és egy autó is teljesen kilégett. A tűzoltók szerint a kazánból kipattanó szikra okozhatta a tüzet.

Először hét éve csaptak fel a lángok a kétszintes családi házban, miután egy rágcsáló elrágta az elektromos vezetéket.

– mondta László.

Az előző tűz idején nem volt biztosítás a házon, de mindennel együtt összesen most sem fognak többet kapni 3,5 millió forintnál. Ebből az ingóságok után jár nekik két és fél, a kazánra pedig még egymillió forint.

- tette hozzá határozottan a 28 éves férfi.

Így segíthet a családon
A Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület emberi erővel, gépekkel, szállítással igyekszik segíteni. Az egyesület alelnöke, Kertai Melinda lapunknak elmondta:

február 12-re szerveztek jótékonysági adománygyűjtő rendezvényt a család számára.

Az anyagi támogatáson felül a családnak építőanyagra és a településen ideiglenesen szállásra is szüksége lenne. Markszné Koncz Zsuzsanna, a Hétköznapok Angyalai Alapítvány vezetője már korábban is támogatta őket, és most is gyűjtést indított a nehéz helyzetbe került családok számára.

Aki segítené őket, az alábbi számlaszámra utalva megteheti: 11737038-21451401. Közlemény: Petrovics család.