Káosz volt Budapesten, lezárták a Rákóczi hidat

Villamosfelsővezeték-szakadás, Rákóczi híd budai oldal, 2023.02.06. közlekedés, Budapest, villamos, vezeték, villamosvezeték, BKV, BKK, Rákóczi híd,
Vágólapra másolva!
Felsővezeték-szakadás miatt lezárták hétfőn a Rákóczi hidat - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a police.hu oldalon. Azóta a forgalom és az 1-es villamos is újra jár.
Vágólapra másolva!

Baleset történt a Rákóczi hídon hétfőn reggel, így rengetegen késtek el a munkahelyükről - írta a Borsonline.

Ennek oka, hogy az 1-es villamosra várakozó utasokat pótlóbuszok szállítják, mivel

ELSZAKADT A VILLAMOS FELSŐVEZETÉKE A RÁKÓCZI HÍD BUDAI OLDALÁN.

A MŰSZAKI MENTÉS MIATT LEZÁRTÁK A RÁKÓCZI HIDAT PEST FELÉ, BUDA IRÁNYÁBAN JELENLEG EGY SÁV VOLT JÁRHATÓ.

Frissítés:

Újra teljes szélességében járható a Rákóczi híd, az 1-es villamos is a teljes vonalán közlekedik, miután véget ért a műszaki mentés a budai hídfőnél - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) hétfőn a Facebook-oldalán 14 óra után.

Villamosfelsővezeték-szakadás a Rákóczi hídon - A képre kattintva galéria nyílik! Fotó: Major Kata - Origo

Az 1-es villamos helyett Kelenföld vasútállomás M és a Népliget M között pótlóbusz közlekedett.

A Népliget M felé a pótlóbusz terelt útvonalon járt, a Közvágóhídnál a Soroksári úton a 23-as autóbusz megállójában állt meg.

Munkások a Rákóczi híd budai oldalán Fotó: Major Kata - Origo

Két órája indultam el otthonról, és még mindig úton vagyok a munkahelyemre, pedig máskor 45-50 perc alatt be szoktam érni.

- nyilatkozta a Borsnak egy utas.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság bejelentése szerint arra lehet számítani, hogy a közlekedési nehézségek egész nap tartani fognak és a villamosvezeték helyreállításának idejére a Rákóczi híd teljes zárása várható.

Frissítés 2: A híd teljes lezárására végül nem volt szükség, elegendő volt a budai hídfőnél mindkét irányban sávlezárást alkalmazni - közölte a BKK.