Moszkvában bujkált a veszélyes budapesti bűnöző - videó

rendőrség, elfogás, letartóztatás, rabló, betörő
Vágólapra másolva!
A budapesti nyomozók befejezték a nyomozást annak a férfinak az ügyében, aki fegyverrel rabolt ki két dohányboltot és egy ékszerüzletet öt évvel ezelőtt.
Vágólapra másolva!

A BRFK 2017-ben indított nyomozást amiatt, mert tavasszal három üzletet kirabolt valaki Budapesten. A felvételek és információk alapján egy fiatal férfi után indult nyomozás, aki először 2017. február 19-én ment be egy újbudai dohányboltba, ahol egy gáz- és riasztófegyverrel megfenyegette az alkalmazottat és pénzt követelt tőle.

Innen 687 ezer forinttal menekült el.

Szűk egy hónappal később, március 14-én egy újbudai dohányboltba ment be, hogy kirabolja. A módszeren nem változtatott. Fegyverrel fenyegette meg az eladót,

aki 140 ezer forintot adott át a baseballsapkás bűnözőnek, amivel elmenekült.

Egy hónap múlva megint támadott. Ezúttal egy 2. kerületi ékszerboltot szemelt ki magának, amit április 22-én délben rabolt ki. Azt mondta az eladónak, hogy a nyakláncán lévő zárat szeretné megjavíttatni. Amíg a nő a láncát nézte, a férfi elkapta a fegyverét, és pénzt követelt, aztán átugrott a pulton, és összeverekedett az eladónővel, aki könnyebben sérült. A nőt a földre nyomta, aztán pénzt vett ki a kasszából.

Innen több mint 2 millió 700 ezer forint értékű ékszerrel és pénzzel menekült el.

átugrott a pulton a fiatal rabló Forrás: police.hu

A fővárosi nyomozók elég gyorsan rájöttek, ki lehet a rabló, aki ellen nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki. Amiatt lett gyanús, mert az utolsó rablás után másnap a feleségével együtt fizetés nélkül, villámgyorsan elmenekült az egyik 2. kerületi szállodából, és Moszkváig meg sem állt az akkor 25 éves Cs. Marcell. A rablót a nemzetközi elfogatóparancs alapján 2021. szeptember 30-án az orosz rendőrök fogták el Moszkvában.

2022. április 4-én este hozták haza Magyarországra repülővel a Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központ és a Készenléti Rendőrség munkatársai és adták át a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály és a Rablási Osztály munkatársainak.

A fiatal férfit háromrendbeli rablás és egyrendbeli csalás miatt őrizetbe vették, és gyanúsítottként hallgatták ki, majd letartóztatták.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Rablási Osztály nyomozói az iratokat a napokban adták át az illetékes ügyészeknek.