Rátámadtak a Gyermekjóléti Szolgálat egyik munkatársára

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
A Gyermekjóléti Szolgálat munkatársa védelembe vett gyerekeket akart ellenőrizni egy lajosmizsei háznál, amikor a gyerekek apja megfenyegette és meg akarta ütni.
Vágólapra másolva!

Január 12-én a helyi önkormányzati lakásokban ellenőrizte a védelembe vett gyerekeik életkörülményeit a lajosmizsei Gyermekjóléti Szolgálat egyik munkatársa. Ekkor érkezett meg egy férfi, aki jól ismerte a gyermekjólétist, mert már három gyereke is a szolgálat védelme alatt áll.

A férfi az egyik bérlakás udvarán megfenyegette, hogy megveri, majd ökölbe szorított kézzel rárontott és meg akarta ütni.

A férfi végül a rokonai leállították, így a munkatárs be tudott szállni a kocsijába. A támadó még ekkor is hangosan szidta.

Képünk illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állította a családapát. Három évnyi próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték. A döntés a fellebbezések miatt nem jogerős.