Jogosítvány, rendszám nélkül menekült a rendőrök elől egy motoros

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
A férfi úgy vitt egy részeg nőt motorral Legyesbénye és Taktaszada között, hogy nem volt jogosítványa és rendszám sem volt a motoron. Amikor a rendőrök igazoltatni akarták menekülni kezdett. Közben a nő leugrott a motorról, de a férfi ekkor sem állt meg, hogy segítsen neki.
Vágólapra másolva!

A férfi 2021 októberében, délután Legyesbényéről haladt motorral Taktaszada felé. Nem volt jogosítványa, biztosítása és rendszám sem volt a motoron.

Bukósisak volt rajta, de a részeg nőn, akit vitt, nem volt.

Amikor beértek Taktaszadára észrevette, hogy a rendőrök igazoltatni akarják. Menekülni kezdett, rákanyarodott Takta gátjára, majd a Prügy felé vezető kavicsos földútra hajtott.

Képünk illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A nő már korábban jelezte, hogy le akar szállni a motorról, de a férfi nem állt meg, ezért az egyik kanyarban leugrott a motorról és megsérült.

A férfi ennek ellenére sem állt meg.

A bíróság az előkészítő ülésen segítségnyújtás elmulasztása miatt 1 év 6 hónap, végrehajtásban 3 év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, valamint 4 évre eltiltotta a vezetéstől. Az ítélet nem jogerős – írja a Miskolci Törvényszék.