Egy éjszaka alatt kétszer is betört egy tatai házba egy háromtagú banda

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
2020. augusztusán három férfi elhatározta, hogy értékeket szereznek egy tatai házból, melynek lakója külföldön volt. Miután összeszedték, amit értékesnek találtak, a lopott holmik egy részét elvitték, majd még aznap hajnalban visszatértek a hátrahagyott tárgyakért. Azonban azt már nem tudták elvinni, mert a rendőrök tetten érték őket. Két férfit még a helyszínen elfogtak, harmadik társukat közel két évig keresték.
Vágólapra másolva!

A három férfi 2020. augusztus 12-re virradó éjjel betört egy családi házba, amig a lakója külföldön volt. A tolvajok befeszítették a kaput, majd letörték a lakatpántot, ezután az egész házat felkutatták.

Először egy nagy ágyra halmoztak 628.310 forint értékben szerszámokat, számítástechnikai eszközt és egyéb tárgyakat, melyeket összecsomagoltak,

azzal, hogy később visszamennek, és magukkal viszik. Mielőtt távoztak, találtak

még egy 100.000 forintnyi értékű olajfestményt, és 10.000 forointos szerszámos ládát, melyet magukkal vittek.

Az egyik férfi a festményt Budapestre vitte azért, hogy eladja, azonban az szállítás közben megsérült.

A kép illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A három férfi még aznap éjjel visszatért a házhoz, hogy a becsomagolt holmikat magukkal vigyék.

A kocsival a háztól kissé messzebb leparkoltak, majd a házhoz sétáltak, ezután egyikük bakot tartott a társának, aki előbb a szomszéd garázsának tetejére, majd onnan a ház tetejére mászott, hogy az udvarba bejutva társainak belülről kinyissa a kaput. Addigra azonban

a helyszínen rejtőzködő rendőrök tetten érték őket, és két tolvajt el is fogtak. Harmadik társuk elmenekült a helyszínről, őt 2022. március 17-én fogták el a rendőrök.

Az ügyészség az egyik férfival szemben 2022-ben emelt vádat, melynek alapján a tatai bíróság 2023. március 8-ra tűzött ki előkészítő ülést.

Két társával szemben szemben ezen a héten emelt vádat az ügyészség, amelyben a bíróság előtt folyamatban lévő ügyek egyesítését javasolta.