Krimibe illő módon jutott be egy moldáv betörő egy kiskunhalasi társasház tetőtéri lakásába

Vágólapra másolva!
Kalandos módszerrel tört be egy férfi egy kiskunhalasi társasházba. Először letépte a lépcsőház ablakán lévő szúnyoghálót, majd miután könnyedén bemászott, egyenesen a tetőt vette célba: kibontotta a cserepeket, majd azon keresztül mászott be az egyik erkélyre, onnan pedig a lakásba. Ezek után mindent vitt, ami a keze ügyébe került, ám nem élvezhette sokáig a zsákmányt, mert a rendőrök még aznap lecsaptak rá.
Vágólapra másolva!

A moldáv férfi augusztus 18-án kora reggel

egy kiskunhalasi társasház lépcsőházi ablakáról leszakította a szúnyoghálót, benyomta az ablakot, melyen keresztül bemászott a lépcsőházba.

Ezután felment a ház padlására, majd

kibontotta a tetőcserepeket, majd a résen keresztül kimászott a tetőre és onnan beugrott az egyik lakás tetőtéri teraszára.

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A nyitott teraszajtón át bement a hálószobába, ahol

az alvó lakó ágya mellől ellopta a telefonját, emellett négy pár cipőt is talált,

melyeket szintén magához vett. Ezután átkutatta az alsó szintet, ahonnan

több mint fél millió forintnyi értéket, többek között ékszereket, órákat, fényképezőgépet, kamerát, laptopot, illetve egy hátizsákot vett magához, melyben a tulajdonos pénze és iratai voltak.

Közben felébredt a lakó, így a tolvaj a megszerzett zsákmánnyal együtt

a tetőn keresztül surrant ki a lakásból.

Forrás: Magyarország Ügyészsége

Közben hallotta, hogy megérkeztek a rendőrök, ezért a padláson a lopott holmikat gyorsan átválogatta, az ékszereket, órákat, a laptopot, a pénzt és az iratokat magával vitte, a többi holmit a padláson hagyta. A férfi a házból még kijutott, azonban

néhány órán belül lecsaptak rá a rendőrök, őrizetbe vették, és lefoglalták tőle a lopott holmikat.

Az ügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő férfi ellen kifosztás, lopás, és közokirattal visszaélés vétségével miatt emelt vádat, ami miatt börtönbüntetést, és Magyarországról történő kiutasítást javasolt vele szemben.