Gulyás Gergely: Idén is kell extraprofitadót fizetni

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő, Miniszterelnöki Kabinetiroda, kormányinfó, 2023.01.12.
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter
Vágólapra másolva!
Az energiaszektor, a bankok, a kereskedelmi multinacionális cégek és a gyógyszeripari cégek a magas energiaárak nyertesei, ezért nekik továbbra is lényegesen nagyobb mértékben kell hozzájárulni a költségvetéshez, így az extraprofitadót nekik az idén még meg kell fizetni - mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szombaton Budapesten, a Kormányinfón.
Vágólapra másolva!

A tárcavezető kifejtette: a kormány készen áll arra, hogy tárgyaljon az érintett nagy cégekkel a befizetés módjáról, de a tavaly befizetett adó mértékének megfelelő összeget továbbra is a költségvetésnek be kell hajtania.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter Fotó: Csudai Sándor - Origo

Kitért rá: a legfrissebb foglalkoztatási adatok szerint ma Magyarországon 46 ezerrel többen dolgoznak, mint egy évvel ezelőtt. A magyar gazdaság erejét mutatja, hogy miközben energiaáremelkedés volt az elmúlt évben - ami a gazdaság működésében is nehézségeket okozott -, 46 ezerrel többen dolgoznak, mint egy éve - mondta Gulyás Gergely.