Akár világháborúba is sodorná Magyarországot a dollárbaloldal

háborús galéria, kegyetlenség, vér, erőszak, borzalmas látvány, orosz és ukrán halottak, pusztítás, orosz-ukrán háború, Ukrajna, gyűjtés, 2023
Firefighters search in the rubble after an apartment was hit by a missile strike in Kharkiv, on September 6, 2022, amid the Russian invasion of Ukraine. (Photo by SERGEY BOBOK / AFP)
Vágólapra másolva!
Úgy beszélnek Ukrajnáról, párhuzamot állítva Magyarországgal, mintha Magyarországról beszélnének - így válaszolt Orbán Viktor kormányfő hétfőn a háborúpárti baloldali pártoknak az Országgyűlésben. Az orosz-ukrán háború kitörése óta támogatja a dollárbaloldal nemcsak a brüsszeli szankciókat, hanem az ukrajnai fegyverszállításokat is. Legutóbb Tordai Bence, a Párbeszéd társelnöke tett döbbenetes kijelentést a háborúval kapcsolatban. Tordaihoz hasonlóan nyilatkozott Rónai Sándor, Gyurcsány-párti politikus, Márki-Zay Péter, bukott baloldali kormányfőjelölt és a Momentum teljes vezérkara is.
Vágólapra másolva!

Úgy beszélnek Ukrajnáról, párhuzamot állítva Magyarországgal, mintha Magyarországról beszélnének. Nem gondolkodhatunk úgy az ukránokról, mint a magyarokról. Tiszteljük az ukránokat, segítjük az ukránokat, mindent megadunk, amit megadhatunk nekik, de nem szabad őket magunk fölé helyezni. Ukrajna érdekei soha nem előzhetik meg Magyarország érdekét, sohasem előzhetik meg a magyar emberek érdekét. Nem fogjuk tönkretenni magunkat senkinek az érdekében -

jelentette ki Orbán Viktor hétfőn az Országgyűlésben a baloldali pártvezetőkre reagálva. Magyarország az első. Aki nem ezen az alapon áll, az nem nemzeti, hanem internacionalista alapon áll - tette hozzá a kormányfő.

Orbán Viktor: Tiszteljük az ukránokat, segítjük az ukránokat, mindent megadunk, amit megadhatunk nekik, de nem szabad őket magunk fölé helyezni Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Tordai Bence nyíltan kimondta

Mint arról az Origo többször is beszámolt, a dollárbaloldal rendre a magyar érdekekkel szemben cselekszik, és ahogyan csak tud, külföldi támogatói elvárásainak akar megfelelni. Azon túl, hogy támogatják a brüsszeli szankciókat, az ukrajnai fegyverszállítások mellett is nyíltan kiállnak. A baloldal a háború kitörése után szinte azonnal kifejezte háborúpártiságát, amikor azt mondta, hogy Magyarországnak hivatásos magyar katonákat és fegyvereket kell küldenie a háborúban álló Ukrajnába.

fogalmazott még február elején Tordai Bence, a Párbeszéd társelnöke, aki a Scrutonban vitázott Dömötör Csabával, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkárával.

A baloldali politikus megerősítette korábban már hangoztatott véleményét, miszerint itt az ideje, hogy Magyarország megkezdje a direkt fegyverszállításokat.

Hozzátette: mindezt azért szorgalmazza, hogy „ne kelljen szégyenkezni".

A baloldal álszent és támogatja a háborút

Az Origo korábban arról is írt, hogy Rónai Sándor gyurcsányista európai parlamenti képviselő nagyon sajnálta, hogy Magyarország nem szállít fegyvert Ukrajnába, és ezen a véleményen volt a Momentum korábbi elnöke, Fekete-Győr András is.

A baloldal egyre egységesebb abban a kérdésben, hogy a fegyverszállítás lenne a hatékony segítség az ukránoknak.

A Gyurcsány vezette baloldalt úgy tűnik, nem érdekli, hogy Magyarország belesodródhat az orosz-ukrán háborúba, akár egy világháborúba is.

A BALOLDALON HAZUG KIJELENTÉSEKBEN EDDIG SEM VOLT HIÁNY, ÁM A HÁBORÚS HELYZET KIÉLEZŐDÉSÉVEL EZEK EGYRE VESZÉLYESEBBEKKÉ VÁLNAK.

A magyarok békét akarnak

A magyarok 92 százaléka azonnal véget vetne az orosz–ukrán háborúnak, és tárgyalóasztalhoz ültetné az érintett feleket – ez derül ki a Századvég októberi közvélemény-kutatásából.

Forrás: Századvég


Márki-Zay is támogatja a fegyverszállításokat

Emlékezetes: Márki-Zay Péter többször is háborúpárti nyilatkozatokat tett a 2022-es kampány során. A háború kirobbanását követően a baloldal közös miniszterelnök-jelöltjét Gulyás Márton baloldali aktivista kérdezte Partizán című műsorában arról, hogy miniszterelnökként segítené-e Ukrajnát a háborús konfliktus megelőzésében.

Márki-Zay Péter is beszállna a háborúba Fotó: Polyák Attila - Origo

Válaszában Márki-Zay leszögezte: „Mindent, amit a NATO szövetségi rendszere megenged, azt nagyon szívesen segítenénk." A műsorvezető konkrétan rákérdezett a baloldal miniszterelnök-jelöltjétől: „Akár katonai segítséget is biztosítanál-e?" Márki-Zay először annyit mondott: „Hogyha nem Putyin ügynökeként működne Magyarország, akkor természetes, hogy a NATO tagjaként, minden módon, amit a NATO eldönt, azon belül a szövetség keretein belül, mindenféle segítséget megadhat Ukrajnának." Azonban Gulyás ismét rákérdezett: „Akár katonait is?" A baloldal akkori miniszterelnök-jelöltje erre a következőképp reagált: „Hát hogyha a NATO úgy dönt, akkor akár katonait is."

Márki-Zay az ATV Egyenes beszéd című műsorának korábbi adásában azt is elárulta,

fegyvereket is adna Ukrajnának.

Az adás során a műsorvezető megkérdezte a baloldal miniszterelnök-jelöltjét: „Ha önön múlna, adna fegyvereket Ukrajnának?" Márki-Zay Péter válaszában itt is leszögezte, hogy szerinte a NATO-tagság kell, hogy meghatározza ezt a döntést is - írta korábban a Magyar Nemzet.

A Momentum katonákat is küldene Ukrajnába

A baloldali tömbön belül Márki-Zay nincs egyedül háborús álláspontjával. Egy, a Drót.infó birtokába jutott hangfelvételen Potocskáné Kőrösi Anita, a Jobbik akkori alelnöke is megerősítette Márki-Zay Péter kormányfőaspiráns álláspontját. A felvétel 2022. március 12-én, egy ádándi lakossági fórumon készült. A Jobbik alelnöke úgy fogalmazott: „Nem a gyerekeinket meg az unokáinkat akarjuk a háborúba küldeni, hanem azokat a NATO-szerződés szerinti hivatásos katonákat, akiknek ez a dolguk."

A Momentum politikusai az ukrajnai háborús konfliktus kezdetétől követelik, hogy Magyarország küldjön fegyvereket és akár katonákat is a frontvonalba.

A baloldal háborúba sodorná Magyarországot Forrás: AFP/Sergey Bobok

A háborús hangulatkeltésben élen járt Cseh Katalin momentumos európai parlamenti képviselő, aki tavaly március elsején az alábbiakat mondta a közösségi oldalán megjelent videóban: – Február elsején írt Fekete-Győr András egy publicisztikát arról, hogy lehet, hogy ez nem lenne egy rossz gondolat, hogy a háborút amúgy fegyverekkel vívják, és hát mostanra Orbán Viktor annyira egyedül maradt ennek az ellenzésével, hogy szerintem nagyjából így az egész Európai Unióból hát alig van olyan ország, aki ezt mondja és a régióból biztos nincs. Szóval, hogy az egyértelmű, hogy a NATO-nak segítenie kell Ukrajnának avval, hogy megkapják azokat a fegyvereket, amivel meg tudják vívni ezt a háborút.

A tavaly március 15-i baloldali gyűlésen Iványi Gábor, a baloldal köztársasági elnökjelöltje is csatlakozott a háborúpártiakhoz, aki nemzeti szégyennek nevezte, hogy Magyarország nem szállít fegyvereket Ukrajnának.

Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszédből nemrégiben a DK-ba igazolt politikus pedig az ATV Start című műsorában azt mondta, hogy „ezt a forrást (az orosz gázt – szerk.) el kell tekerni, el kell zárni, mert addig lesz pénzük háborúzni és lesz pénzük egy független országot megtámadni". Magyarország gázellátásának túlnyomó többségét az orosz gáz adja. Hazánkban továbbá jelentős részben fűtéshez használják ezen energiahordozót, tehát amennyiben az ellenzéki politikus által javasolt intézkedések megvalósultak volna, komoly nehézségekkel nézett volna szembe a magyar lakosság.