Újabb részletek a szélhámos teskándi Jézus ügyében

bíróság, fővárosi törvényszék, díszterem, törvény, tárgyalóterem, törvényhozás, üres, illusztráció
Vágólapra másolva!
A teskándi Jézusként elhíresült, csalással vádolt T. Miklós egykori párja a Blikknek arról is beszélt, hogy a férfi a nevelt lányát is kiforgatta az örökségéből.
Vágólapra másolva!

T. Miklós ártatlannak vallja magát, ám a vád szerint magát egyfajta spirituális gyógyítónak kiadva csalt ki pénzt az emberektől. A sértettek egy része a baráti köréből került ki, volt párja, akivel 15 évig éltek együtt, a lapnak azt mondta, hogy

a férfi még a nevelt lányát is milliókkal károsította meg.

Az együttélésünk alatt pontosan tudtam, hogy kezeléseket tart és energiagyógyítást végez. Nagy népszerűségnek örvendett, sokan kedvelték és jártak hozzá - mesélte a lapnak. Mint egy tanító, csoportos szeánszokat, beszélgetéseket hétvégente tartott, de egyenként is fogadott embereket.

Szó szerint nekem sosem mondta, hogy ő lenne Jézus, csak utalásokat tett rá, hogy úgy képes gyógyítani - mondta a Blikknek a férfi egykori élettársa. A kapcsolatuknak Miklós azután vetett véget, hogy a párja számon kérte őt egy másik nő miatt.

Az első feljelentés végül csak három évre rá, 2018-ban történt, és utána derült ki számára, hogy

több olyan nővel is lefeküdt, akik a „szektájához" tartoztak.

A vád szerint a férfi több tízmillió forinttal kopasztotta meg a hiszékeny barátait, de talán a legfelháborítóbb, hogy a nevelt lányát is rászedte. Amikor megneszelte, hogy a fiatal nő egy jelentősebb összeget örökölt az édesapja halála után, rávette, hogy ebből jótékony célra adományozzon. A nyomásnak az eleget is tett, csakhogy, mint az évekkel később kiderült,

T. Miklós saját magára fordította a milliókat.

(A címlapi kép illusztráció!)