Orbán Viktor: Elég erősek vagyunk, hogy kimaradjunk a háborúból - videó

PARRAGH László; NAGY Márton; ORBÁN Viktor; VARGA Mihály, ORBÁN Viktor, Az MKIK évnyitó gazdaságpolitikai fóruma Budapesten
Budapest, 2023. március 9. Orbán Viktor miniszterelnök (j) beszédet mond a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) évnyitó gazdaságpolitikai fórumán Budapesten 2023. március 9-én. Balról Varga Mihály pénzügyminiszter, Parragh László, az MKIK elnöke és Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter (b-j). MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Magyarország ki fog maradni az orosz-ukrán háborúból és az érdekeit sértő szankciókat továbbra is sikeresen meg fogja vétózni - jelentette ki a miniszterelnök szerdán Budapesten a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitóján.
Vágólapra másolva!

- mondta Orbán Viktor. A kormányfő azt ígérte:

az orosz energiaellátást fenn fogják tartani, a rezsicsökkentett árakat képesek lesznek finanszírozni, valamint 4,7 milliónyi munkahelyet is képesek lesznek megvédeni, sőt növelni.

Hozzátette: a kis- és középvállalkozásokat akkor is támogatni tudják majd speciális programokkal, ha a jegybanki alapkamat magasan marad, valamint a beruházások ösztönzését is elvégzik, az ahhoz szükséges energiakapacitásokat pedig kiépítik.

Közölte azt is:

a kormány fenntartja az exportorientált növekedést, közben pedig le fogja törni az inflációt.