Életfogytiglant kaptak a komáromi gyilkosok

ököl illusztráció
ököl illusztráció
Vágólapra másolva!
A Győri Ítélőtábla súlyosbította annak a két férfinak az ítéletét, akik kegyetlenül meggyilkolták a lakótársukat. Legkorábban 30 év múlva szabadulhatnak, ha a bíró engedi nekik.
Vágólapra másolva!

A két férfi együtt lakott az áldozatával az egyik támadó komáromi lakásában. A férfiak lezüllött, munkakerülő és iszákos életet éltek, nem dolgoztak, kéregettek. 2020. június 17-én éjszaka a három lakótárs együtt ivott, amikor a lakás tulajdonosa aludni akart. Arra kérte az áldozatot, halkítsa le a zenét. A férfi nem tette meg, sőt, fenyegetni kezdte a tulajdonost, ami miatt a tulajdonos és a másik férfi is rátámadt a zenét hallgatóra.

illusztráció Forrás: pixabay.com

Ököllel ütötték és amikor földre került, bele is rugtak.

Az egyikük láncfűrészláncot tekert a kezére, így folytatta a támadást.

Amikor végeztek, az áldozatot egy autósülésre fektették és egy szőnyeggel betakarták. A férfi olyan súlyosan megsérült, hogy még aznap éjszaka meghalt.

Az életét valószínűleg meg lehetett volna menteni, ha azonnal segítséget hívnak hozzá, de a lakás tulajdonosa csak 3 nap múlva tette meg.

A Tatabányai Törvényszék a két férfit társtettesként, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte, és 25 évben határozta meg a feltételen szabadlábra bocsátást. Az ítélet ellen az ügyész súlyosítás, a férfiak és védőik felmentés és enyhítés miatt fellebbezett. Végül a Győri Ítélőtábla egyetértett az ügyész kérésével és 30-30 évben határozta meg a szabadlábra helyezés időpontját.