A volt momentumos Déri Tibor helyett Trippon Norbert lesz a Gyurcsány-párt polgármesterjelöltje Újpesten

Gyurcsány Ferenc, Trippon Norbert
Vágólapra másolva!
Gyurcsány Ferenc bukott miniszterelnök pártja az MTI-hez eljuttatott egy közleményt, amelyben az áll, hogy „Trippon Norbertet jelöli a DK Újpest polgármesterének, akit Déri Tibor jelenlegi polgármester is támogat". Trippon még MSZP-s politikusként 2014-ben volt már egyszer újpesti polgármesterjelölt, de akkor csúnyán elbukott, kevesebb mint 36 százalékot szerzett.
Vágólapra másolva!

A Gyurcsány-párt közleményében ez áll: „Újpest alpolgármesterét, a második alpolgármesteri és ötödik önkormányzati képviselői ciklusát töltő dr. Trippon Norbertet indítja a DK a 2024-es önkormányzati választásokon. A DK újpesti várospolitikusának polgármester-jelöltségét Déri Tibor jelenlegi újpesti polgármester is támogatja, alkalmasságát négy másik ellenzéki párt újpesti képviselői is hangsúlyozták".

Gyurcsány Ferenc és Trippon Norbert Forrás: Origo, MTI

Az írás arról nem tesz említést, hogy Trippon (is) renegát politikus, 2002-2019 között ugyanis a helyi MSZP-ben politizált,

csupán azt követően ült át a Gyurcsány-pártba, hogy 2019 októberében a bukott miniszterelnök vezette baloldal győzött Újpesten.

A polgármester az akkor még momentumos Déri Tibor lett, aki 2022 októberében átlépett Gyurcsány Ferenc helyi frakciójába.

Úgy tűnik, hogy a frakcióváltás nem győzte meg Gyurcsányt, hiszen – ahogy az a fenti közleményből kiderül – mégsem Dérit indítja polgármesterjelöltnek, hanem Trippont.

Trippon Norbert egyébként 2014-ben – akkor még MSZP-s színekben – volt már újpesti polgármesterjelölt, de csúnya vereséget szenvedett,

mindössze 35,78 százalékot szerzett, szemben a győztes fideszes jelölttel, Wintermantel Zsolttal, aki 52,49 százalékot kapott.

Az önéletrajza alapján Trippon – többek között – Soros György amerikai milliárdos budapesti egyetemén, a CEU-n tanult.