Trükkös tolvajokat ítéltek el Kazincbarcikán

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
A Kazincbarcikai Járásbíróság ítéletet hozott annak a párnak az ügyében, amellyel szemben lopás minősített esete és pénzmosás miatt indult eljárás.
Vágólapra másolva!

A két vádlott élettársi kapcsolatban élt. A férfi tudott arról, hogy egy ismerőse a kazicbarcikai lakásában sok pénz van, ezért hamis indokkal elkérte a társasház lépcsőházának a kulcsát. Tudta, hogy a kulcscsomón a lakáskulcs is rajta van. A kulcsokat lemásolta, majd az eredeti kulcscsomót visszaadta.

Pár nappal később a férfi - magát postai alkalmazottnak kiadva - felhívta az ismerősét és elcsalta otthonról azzal az ürüggyel, hogy egy csomagot kell átvennie.

Amíg a lakás tulajdonosa elment a postára, addig a férfi a kulccsal bement a lakásba és ellopott egy lezárt pénzkazettát, amelyben 17 ezer euró és 700 ezer forint volt.

A pénzt a férfi magára és az élettársára költötte.

Illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Enyhítő körülményként értékelte a bíróság a vádlottak esetében a beismerő vallomásukat, míg súlyosító körülményként esett latba az, hogy mennyire elszaporodtak mostanában a hasonló bűncselekmények. A bíróság a férfit jelentős értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopásban, míg a nőt jelentős értéket meg nem haladó értékre elkövetett pénzmosásban mondta ki bűnösnek.

A férfi 4 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélték, társát pedig 1 év 6 hónap szabadságvesztésre, amit 2 évre felfüggesztettek.

Továbbá mindkettőjüket kötelezték a kár megfizetésére. Az ítélet nem jogerős.