Karácsonyék újabb őrületet hoztak el Budapestre: a világ első aszexuális felvonulását tartják ma a fővárosban

27. Budapest Pride , Pride 2022.07.23. melegfelvonulás, Budapest Pride, felvonulás, szivárvány,
Vágólapra másolva!
A Magyar Nemzet arról ír, hogy az évről évre megrendezett melegfelvonulás, valamint az első budapesti leszbikus felvonulás után a Magyar Aszexuális Közösség is megtartja Magyarország – sőt: a világ – első aszexuális felvonulását. A láthatatlan szexuális irányultságú emberek felvonulása jól illeszkedik azon LMBTQ-események sorába, amelyeket a Karácsony Gergely vezette főváros támogat.
Vágólapra másolva!

Újabb LMBTQ-eseménynek ad otthont a főváros szombaton: a Magyar Aszexuális Közösség megtartja Magyarország – sőt: a világ! – első aszexuális felvonulását, ahová nemcsak a csoport tagjait, hanem minden szexuális kisebbséget örömmel várnak.

A Magyar Nemzet összefoglalója szerint az aszexuális felvonulás gyülekezője délután három órától az V. kerületi Erzsébet téren lesz, ahonnan a Hősök terére sétálnak majd a résztvevők. Kiderült az is, hogy

a felvonulás elején ölelőpontot terveznek az Erzsébet téren LMBTQ-személyek szüleivel, a felvonulás végén pedig beszédek hangzanak el.

A felszólalók névsorát azonban homály övezi, erről a közösség vezetője, Sulyok Viktória sem tudott adni tájékoztatást.

A láthatatlan szexuális irányultságú emberek felvonulása is jól illeszkedik azon LMBTQ-események sorába, amelyeket a Karácsony Gergely vezette főváros támogat.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

Emlékezetes, hogy idén márciusban idén immár tizenegyedik alkalommal rendezték meg az LMBT történeti hónapot Magyarországon. Ígéretükhöz híven március 31-én már a Városháza dísztermében rendezték meg a Sokszínű Magyarországért parlamenti munkacsoport által szervezett LMBTQ-eseményt, amit Karácsony Gergely főpolgármester nyitott meg.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

A mintegy hetven résztvevővel megrendezett „Elfogadó-e a magyar?" című rendezvény megnyitóján – amelyen a Sokszínű Magyarországért képviselői csoport tagjai azt taglalták, hogy jogfosztottak az LMBTQ-emberek Magyarországon, sőt üldöztetésnek vannak kitéve – a főpolgármester úgy fogalmazott: a szexuális kisebbségek egyenjogúságáért küzdő, öt parlamenti frakción átívelő képviselői csoport a Parlamentben aligha tarthatott volna rendezvényt. Hozzátette: a Városháza azért van, hogy az emberek használják, hiszen Budapest mindenkié, ezért adtak helyet az eseménynek. Tavaly ősszel – az Európai Leszbikus Konferencia részeként – rendezték meg az első budapesti leszbikus felvonulást is, ahol az említett szexuális kisebbség jogaiért emeltek szót.

A Leszbikus Láthatóság Felvonulás nevű rendezvény kapcsolódott a napokban rendezett Európai Leszbikus Konferenciához, amit a gyermekvédelmi törvény és a kormány homoszexuálisokkal kapcsolatos politikája miatt szerveztek Budapestre. A CEU-n gyűlésező, majd felvonuló leszbikusokat a budapesti városvezetés szívesen fogadta. A résztvevőket Budapest főpolgármestere felvételről köszöntötte, amelyben szintén kijelentette, hogy magyar főváros mindenféle szeretetnek otthona. Mint mondta, a leszbikus emberek láthatósága számos fiatal nőnek ad segítséget saját szexualitása felismeréséhez, ezért támogatja a budapesti vonulást.

Karácsonyék az évről évre megrendezett Pride hónapot is ünneplik. Ennek jeléül 2020 óta minden évben felkerül a szivárványos zászló a Városháza homlokzatára.