Döbbenet: az amerikai helyett a szivárványos zászló előtt kell a tanulóknak hűséget fogadni - videó

lmbtq, szivárványos zászló
Vágólapra másolva!
A V4NA egy döbbenetes esetre hívta fel a figyelmet. Egy TikTok-videóban egy amerikai tanárnő arról beszél, hogy a diákjai nem az amerikai, hanem a Pride-ot ünneplő szivárványos zászlónak fogadnak hűséget, emellett pedig azzal is dicsekedett, hogy az általa feldíszített tanteremben nincs is amerikai zászló.
Vágólapra másolva!

Egy TikTokra feltöltött videóban egy aktivista tanárnő látható, amint a hűségeskü letételét imitálja egy iskolai osztályteremben. Ezalatt az a felirat olvasható, hogy

Ezután egy szivárványos zászlót lehet megpillantani a falon, ekkor pedig egy újabb felirat jelenik meg, amin azt állítja a pedagógus, hogy amúgy is a Pride-ot ünneplő zászlóra szavalják majd a fogadalmat.

A videó terjedése, és az azt követő felháborodás nyomán az aktivista tanár TikTok-fiókját törölték. A törlés előtt a fiók privátra volt állítva.

A politikai aktivista szerepét felvállaló tanárok mindennapossá váltak az amerikai osztálytermekben

Szivárványos lobogók vannak jelen az osztálytermekben országszerte, és egyes tanárok a közösségi médiában büszkélkednek a diákjaik számára elérhető LMBTQ könyvtári anyagokkal. A portál felidézett egy esetet: 2021-ben Kristin Pitzen, a kaliforniai Orange County egyik állami iskolai tanára a közösségi médiában közzétett egy videót, amelyben azt állította, hogy diákjai a Progress Pride lobogó előtt szavalták el a hűségesküt, miután eltávolította az amerikai zászlót, mert attól a zászlótól kényelmetlenül érezte magát.

Még Biden közlekedési miniszterének a férjét is videóra vették, amin egy szivárványos zászlóra tett fogadalmat még 2019-ben.

A TikTok egyik LMBTQ pedagóguscsoportja pedig nemrég mutatta be az általuk ajánlott könyveket, amelyek között volt Juno Dawson "This Book is Gay" című, pornográf anyagokat tartalmazó kötete, amely

a tinédzsereknek tanácsokat ad arról, hogy miként kell helyesen kézzel kényeztetni a nemi szerveket, valamint orálisan kielégíteni egymást.