Mire költötte Karácsony Gergely a főváros pénzét?

Szabadságmenet, március 15., ünnep, nemzeti ünnep, a Civil sugárút záróeseménye, Hősök tere - Andrássy út eleje, tüntetés, Karácsony Gergely, 2023.03.15.
Karácsony Gergely
Vágólapra másolva!
A főváros baloldali vezetése sem buzdíthat törvénysértésre senkit, mert az egy önkormányzati vezető, mint hivatalos személy részéről bűncselekmény - így reagált a Fidesz Karácsony Gergely szerdai bejelentésére. 
Vágólapra másolva!

Karácsony Gergelyre is igaz az a Margaret Thatcher-i mondat, hogy a baloldallal az a baj, hogy előbb-utóbb mindig kifogy mások pénzéből - közölte a fővárrosi Fidesz. Köztudott, hogy Tarlós István 214,2 milliárd forintos megtakarítással adta át a főváros vezetését három és fél évvel ezelőtt. A főváros adóbevételei azóta jelentősen nőttek. 2021-ben 20, tavaly 30 milliárd forinttal, idén pedig 76,4 milliárd forinttal több az iparűzési adóból származó bevétele Budapestnek, a korábban tervezetthez képest. Karácsony Gergelyék az emelkedő adóbevételek ellenére a pénzügyi tartalékot mára felélték, 25,5 milliárd forintra csökkentették - tették hozzá.

A szolidaritási adó tervezett be nem fizetéséhez pedig csak annyit fűzött hozzá a budapesti Fidesz, hogy szerintük a törvényeket mindenkinek be kell tartani! A főváros baloldali vezetése sem buzdíthat törvénysértésre senkit, mert az egy önkormányzati vezető, mint hivatalos személy részéről bűncselekmény - tették hozzá.