Ezért verekedhetett össze a két család a Lurdy Házban – videó

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
Pénteken két külföldi család brutálisan összeverekedett a Lurdy Házban, az egyikőjüket vérző fejjel, életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba a mentők. A TV2 hírműsorának, a Tényeknek Hajós István biztonságtechnikai szakértő elmondta, mi okozhatta a verekedést, és arról is beszélt, mit tehetünk ilyen esetben.
Vágólapra másolva!

Ahogy azt korábban megírtuk, pénteken reggel két arab család tagjai verekedtek a Lurdy Házban: Brutálisan ütötték egymást.

A tömegverekedés után egy embert fejsérüléssel vittek kórházba.

A rendőrök akkor az Origónak elmondták, hogy 3 embert elfogtak, a társaikat viszont még keresik.

Hajós István biztonságtechnikai szakértő a Tényeknek adott interjút az üggyel kapcsolatban. Azt monda, hogy szerinte nem volt előre megtervezett, inkább

egy hirtelen vita, vagy korábbi elszámolási vita torkollott tömegverekedésbe.

Információink szerint egy jordán és egy szír család tagjairól van szó és régóta elhúzódan vitáznak.

A felvételen látszik, hogy a verekedés során többen brutálisan ütötték egymást. A szakértő szerint a helyszín is sokat elárulhat az előzményekről.

– mondta Hajós István.

Az áruház alkalmazottjai és a vásárló ilyen esetben joggal várhatják a rendőrök, vagy a pláza biztonsági őreinek a beavatkozását. Ugyanakkor egy biztonsági őr sem léphet közbe akármikor.

"A legfontosabb, hogy értesítse a rendőrséget és a mentőket. Ezzel egyidőben meg kell próbálnia szétválasztani és lenyugtatni a feleket, ami ebben az esetben nagyon veszélyes feladat.

Fel kell mérni, hogy nincsenek e veszélyes eszközök az elkövetőknél (ilyenek például a kés, vipera, lőfegyverek), mert ebben az esetben nem kell kockáztatnia a saját életét a biztonsági őrnek.

A sérülteket azonban meg kell próbálni a balhé epicentrumából kimenekíteni és ellátásukat biztosítani, amíg a mentők meg nem érkeznek" – magyarázta a Bastion Group szakértője, majd hozzátette, magánemberként a legjobb elkerülni ezeket a szituációkat, de ha mégis közel kerültünk egy ilyenhez, fontos felismerni a veszélyt és gyorsan segítséget hívni, és elmenni a lehető legtávolabb.

"Egy csoportosan, felfegyverkezve elkövetett, életveszélyt okozó testi sértés esetén akár éveket is lehet kapni. De azt már a rendőrségi eljárás fogja tisztázni, hogy milyen súlyosbító körülmények merültek fel. A jogi kérdések közt felmerül, hogy csoportosan, felfegyverkezve hajtották végre a cselekményt?

Milyen sérülések keletkeztek? Voltak e korábban büntetett előéletű személyek is a résztvevők között?

Ilyenkor gyakori az a szituáció is, hogy a verekedésben alulmaradt fél elégtételt akarna venni, ezért most a legfontosabb, hogy az ügy fizikai szakasza záródjon le" – tette még hozzá Hajós István.