Meggyilkolta, majd elásta nyugdíjas ismerősét egy zalai férfi

Vágólapra másolva!
A Zala Vármegyei Főügyészség aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolja azt a férfit, aki 2021. december 4-én este, a Nagykanizsa melletti kistelepülésen lévő házában, részegen megütötte és késsel megölte a nála tartózkodó, hajléktalan ismerősét.
Vágólapra másolva!

Egy 55 éves férfi a barátja volt annak a falubeli férfinak, aki nagyjából 15 éve volt hajléktalan, és rendszeresen a nyugdíjas házában húzta meg magát. Cserébe a hajléktalan nyugdíjából ennivalót és alkoholt vett a férfinek.

Gyakran összevesztek egymással, ilyenkor a férfi rendszeresen megverte az idős hajléktalant.

2021 decemberében a hajléktalan élelmiszert és bort vett a kisboltban, aztán átment a férfihoz, ahol inni kezdtek. Ekkor a házigazda részegen szexuálisan közeledni próbált hajléktalan barátjához, aki ezt visszautasította. A férfi annyira ideges lett,

hogy lelökte az ismerősét az ágyról és többször megrúgta.

Visszatette az ágyra, rátérdelt a hanyatt fekvő emberre és késsel kétszer hasba szúrta.

Ezek után lelökte az ágyról az ájult nyugdíjast és többet nem törődve vele elaludt.

Forrás: Ügyészség.hu

Másnap reggel a gyilkos észrevette, hogy az áldozata meghalt, de nem foglalkozott vele, elment dolgozni.

Késő este, miután hazatért, kivitte az udvarra a holttestét, ásott egy 20-30 centi mély gödröt és beletette. Visszahordta rá a földet és gallyakat tett rá, a ruháit pedig elégette.

A helyi kisboltban dolgozó nőnek tűnt fel az áldozat eltűnése, mivel rendszeresen támogatta őt ruhákkal. Ő hívta a rendőröket, akik egy hónap múlva megtalálták a holttestét a férfi udvarában. Az ügyészség emberölés miatt emelt vádat a férfi ellen. Ha beismerő vallomást tesz, az előkészítő ülésen és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, akkor az ügyészség azt javasolja, hogy a bíróság ítélje 20 év fegyházbüntetésre – írja közleményében a Zala Vármegyei Főügyészség.