Az iszlám szent háborújára uszított egy férfi az interneten

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
A 25 éves magyar-algíri származású férfi szimpatizálni kezdett az Iszlám Állammal, majd az iszlám „szent háborújára" kezdett el uszítani másokat az interneten.
Vágólapra másolva!

A férfinak megtetszett a szélsőséges Iszlám Állam terrorszervezet munkássága, majd elkezdte gyűjteni róluk a kép- és hangfelvételeket.

2018 szeptemberétől majdnem egy éven keresztül az iszlám „szent háborúját" dicsőítő, háborúra uszító posztokat tett közzé az interneten, amiket sokan láttak.

Az ügyészség tavaly nyáron emelt vádat a férfi ellen háborús uszítás miatt, a bíróság pedig 2 év börtönbüntetésre ítélte idén januárban. Az ügyészség súlyosítás, a férfi és a védője pedig felmentésért fellebbezett.

Képünk illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Másodfokon, a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség fenntartotta az elsőfokú fellebbezést. A férfi szabadlábon várja a másodfokú ítéletet – írja a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség.