Szánthó Miklós: A magyar jobboldalnak önmagán túlmutató ereje van

Szánthó Miklós
Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója
Vágólapra másolva!
Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója a második alkalommal megrendezésre kerülő CPAC Hungary kapcsán nyilatkozott a Mandinernek. Mint kiemelte, Magyarországnak híd szerepe van a kialakuló multipoláris világunkban. A nemzetközi jobboldalról beszélve a főigazgató elmondta, hogy az Isten, a haza és a család értéke liberális támadás alatt áll, így ez egy közös kiindulópont és kapocs a nemzetközi jobboldali együttműködésben.
Vágólapra másolva!

A Mandinernek adott interjúban Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója a második CPAC Hungaryvel kapcsolatosan kiemelte, hogy mindenképp fontos az önmagunk dicsérete, mert mint mondta, azt nem bízhatjuk másra. Szánthó kiemelte azt, hogy a Magyarországon immár második alkalommal megrendezett CPAC Hungary a CPAC-ek sorában az egyedüli kontinentális hub, ami összevonzza fővárosunkba a világ legjelentősebb konzervatív szereplőit.

Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója Forrás: Alapjogokért Központ

- emelte ki a főigazgató. Magyarország nemzetközi szerepére térve Szánthó elmondta, hogy Magyarország esetében az összekapcsoltság, a connectivity a fontos; az, hogy országunk egy hídzóna legyen a kialakulóban lévő multicentrikus világban, ennek révén annak elérése, hogy minimum senki ne legyen ellenérdekelt Magyarország sikerében.

A nemzetközi jobboldal előtt álló kihívásokra Szánthó elmondta, hogy pár évtizeddel ezelőtt teljesen értelmetlen lett volna nemzetközi jobboldalról beszélni. Kiemelte, hogy a jobboldali aktorok megértették, hogy nem szabad a liberálisok szabályai szerint játszaniuk. Mivel az Isten, haza, család hármas egysége mint civilizációs alap közös a Potomactól a Dunáig, így van közös alap a jobboldali közösségek között. A liberális szereplők ezeket az értékeket helyezik támadás alá, így van egy kapocs, amire lehet építkezni.

- hangsúlyozta Szánthó. Erre adhat a jobboldal egy globális választ - tette hozzá.

Az Alapjogokért Központ főigazgatója elsődleges célként a nemzeti erők nemzetközi együttműködésének megszervezését jelölte meg. Egy másik céja a nemzetközi jobboldalnak az, hogy a különböző geopolitikai érdekeiket úgy kell összehangolni, hogy megértsük, hogy sokkal több az, ami összeköt minket, mint ami szétválaszt.

A vendégekre kitérve Szánthó elmondta, hogy a CPAC Hungaryre két hivatalban lévő miniszterelnök, két volt miniszterelnök, négy pártelnök, két kongresszusi képviselő, két amerikai tagállami miniszter, volt és leendő szenátorok érkeznek, valamint számtalan képviselő Európából, politikusok, újságírók Dél-Amerikától Izraelig.

A Szánthó Miklóssal készült teljes interjút a linkre kattintva olvashatják.