Minden Magyarország elleni baloldali rágalmat megsemmisített Ferenc pápa látogatása

ÚJ NAGY KÉPEK Ferencpápa2023, Ferenc pápa, pápalátogatás, háromnapos apostoli látogatás, Ferenc pápa magyarországi látogatása, Magyarország, péntek, 2023, Árpád-házi Szent Erzsébet-templom, Rózsák tere,
Vágólapra másolva!
Évek óta azzal rágalmazzák a nyugati baloldali sajtótermékekben Magyarországot, hogy az országban tombol az idegengyűlölet, és az emberek nem szolidárisak a nehéz helyzetben levőkkel szemben. Ferenc pápa háromnapos történelmi hazai látogatása azonban az egész világ előtt bebizonyította, hogy a valódi menekültekkel és a nehéz sorsúakkal példásan jár el Magyarország. A Szentatya megerősítette, korábban is jó volt a véleménye a magyarokról, és ez most megerősödött.
Vágólapra másolva!

Háromnapos történelmi látogatáson vett részt Ferenc pápa Magyarországon. A szentatya apostoli útja világosan bizonyította a nagyvilág előtt, hogy egyrészt hazánk minden zökkenő nélkül képes egy ilyen rendezvényt megtartani, másrészt pedig az egész világ láthatta, hogy azokból a baloldali rágalmakból egyetlen szó sem igaz, amelyeket a különféle hazai és külföldi médiumok a nap huszonnégy órájában szajkóznak Magyarországról. Ezeknek a rágalmaknak az egyik legfontosabb eleme, hogy itthon súlyos retorziók érik a menekülteket, valamint a hazai kisebbségeket, köztük leginkább a cigányságot.

Ferenc pápa személyes részvétele, és az egész világ előtt hallható tanúságtételek szerencsére ezeket a bődületes hazugságokat porrá zúzták.

Ferenc pápa háromnapos történelmi látogatása volt az élő bizonyítéka annak, hogy Magyarország példásan bánik a menekültekkel és a nehéz helyzetben lévőkkel Forrás: MTI/Kovács Tamás

Ferenc pápa köszönete

A katolikus egyház feje látogatásának második napján az Árpád-házi Szent Erzsébet templomban találkozott menekültekkel. Itt többek között

a Szentatya köszönetet mondott az ukrajnai menekültek befogadásáért is, amelyet szavai szerint nemcsak nagylelkűen, de lelkesen is végeztek a magyarok.

– Meghatódva hallgattam Oleg és családja vallomását. Oleg felidézte azt a meleg fogadtatást, amelyben évekkel ezelőtt Magyarországon része volt, amikor szakácsként itt dolgozott.

fogalmazott.

Ferenc pápa a menekült házaspár története kapcsán kiemelte:

Komoly segítséget kapnak Magyarországon a romák

Szintén az Árpád-házi Szent Erzsébet templomban hangzott el az a tanúságtétel, amelyben a Máriapócson élő roma asszony, Fürtösné Kanalas Brigitta számolt be arról, hogyan segítette őt nehéz helyzetében a görögkatolikus egyház, munkát és otthont biztosítva neki és gyermekeinek.

A szentatya köszönetet mondott Brigitta vallomáséért, akinek rengeteg megpróbáltatásban, kemény munkában volt része, hogy boldoguljon. A pápa előtt felszólaló asszonynak a legdrámaibb pillanatban segítségére sietett az Úr. Ő ugyanakkor – mutatott rá – aligha úgy érkezik, hogy a magasból megoldja a problémáinkat, hanem gyöngédségének ölelésével közeledik együttérzést ébresztve a testvérekben, akik észreveszik a szükséget, és nem maradnak közömbösek.

Brigitta elmondta: az Úr közelségének megtapasztalását a görögkatolikus egyháznak köszönheti, annak a sok embernek, akik mindent megtettek, hogy segítsék, bátorítsák, munkát találjanak neki, támogassák anyagi szükségében és a hit útján.

Ferenc pápa szerint ez az a tanúságtétel, amely a kötelességünk, hogy együttérezzünk mindenki, különösen is azok iránt, akiket szegénység, betegség és fájdalom kínoz.

Olyan egyházra van szükségünk, amely folyékonyan beszéli a tevékeny szeretet nyelvét, azt az egyetemes nyelvet, amelyet mindenki meghall és megért, még azok is, akik nem hisznek – fogalmazott Ferenc pápa.

Az esemény végén spontán módon odament a zenei szolgálatot végző cigányzenekarhoz, és köszönetet mondott nekik. Ők pedig "cserében" ároni áldásban részesítették a szentatyát.

A cigányság magyarországi helyzete azért is fontos, mert azt mutatja, hogy Magyarországon sikerült segíteni a korábban rendkívül nehéz helyzetben lévőkön is, és nincsenek olyan cigánytelepek, mint amilyennel két éve Szlovákiában, Kassán volt kénytelen szembesülni a pápa, ahol egy lakótelepen ötezren (!) élnek élelem, áram és fűtés nélkül.

Ferenc pápa személyesen tapasztalta meg a magyar szolidaritást Fotó: Major Kata - Origo

Elismerés az üldözött keresztények megsegítéséért

Ferenc pápa a magyarországi szolidaritás más kifejeződései mellett is egyértelműen pozitívan nyilatkozott. Miután a szentatya megbeszélést folytatott Novák Katalin köztársasági elnökkel, és Orbán Viktor miniszterelnökkel azt mondta, hogy az Alaptörvénynek az a szakasza, amely kimondja, hogy "valljuk az elesettek és a szegények megsegítésének kötelességét", a magyar életszentség történetének folytatására utal. Ferenc pápa ezt követően köszönetet mondott az ország vezetőinek a keresztény értékek által inspirált karitatív és oktatási intézmények támogatásáért, valamint a világban, különösen is a Szíriában és Libanonban élő keresztényeknek nyújtott konkrét segítségért.

Ezzel a katolikus egyház feje is egyértelműen hitet tett amellett, hogy az elmúlt évtizedek egyik legsikeresebb magyar humanitárius programja zajlik a Közel-Keleten.

Ki kell emelni, hogy a magyar kormány és a Vatikán ugyanúgy a békéért küzd, nem véletlen, hogy a pápa éppen budapesti látogatása után hirdetett békemissziót. Ebben megerősítette az Orbán Viktorral folytatott találkozója is.

- fogalmazott a pápa, teljes mértékben egyetértve a magyar állásponttal.

Porrá zúzott baloldali hazugságok

Ferenc pápa tehát megerősítette, hogy egyetlen olyan baloldali hazugság sem igaz a magyarokról, amit a nyugati propagandagyárak napi szinten állítanak elő. Rómába hazatérve a következőket mondta a katolikus egyház feje: nem változott meg a magyarokról kialakított képe, sőt a mostani látogatás tovább gazdagította azt. Megjegyezte, az általa ismert magyarok,

Hozzátette, hogy a magyarok azért beszélnek idegen nyelven, mivel magyarul Magyarországon kívül nem beszélnek, „kivéve a mennyben, hiszen örökkévalóság kell a magyar nyelv megtanulásához".

- jelentette ki.