Anyák napján köszönetet mondunk az édesanyáknak

anyák napja galéria 2021.05.02. Happy,Adult,Woman,With,Tulips,Smiling,With,Closed,Eyes,And gift,parent,happy,motherhood,merry,mother day,smile,mother,son,
Happy adult woman with tulips smiling with closed eyes and embracing boy in gratitude while celebrating holiday at home
Vágólapra másolva!
Mit jelent ma édesanyának lenni, és hogyan köszönhetjük meg azt a sok szeretetet és áldozatot, amit egy édesanya hoz a gyermekéért? Anyák napján köszöntsünk minden csodálatos édesanyát!
Vágólapra másolva!

Manapság mást jelent édesanyának lenni, mint szüleink vagy nagyszüleink idejében volt. Nemcsak azért, mert egyrészt vannak, akiknek rögös út vezet addig, amíg megtalálják azt a társat, akivel el tudják képzelni, hogy leéljék egész életüket, és belevágnak a családalapításba, hanem másrészt azért is, mert számtalan olyan kihívással kell szembenézni az úton, amelyhez rengeteg kitartás, hit, remény és áldozatkészség szükséges.

Anyák napján virággal, süteménnyel, egy kedves rajzzal vagy csupán egy kedves öleléssel is megköszönhetjük édesanyánknak az életet, amelyet tőle kaptunk.

Minden nő, aki megtapasztalja, milyen egy új életet hordozni a szíve alatt, megéli azt is, milyen és mekkora felelősség, mennyi alázat és önfeláldozás kell ahhoz, hogy valaki édesanya lehessen.

Minden nő egy csoda, és minden nő, aki küzd azért, hogy édesanya lehessen, igazi küzdő, aki sosem adja fel. Bennük bízik Isten, és azt, aki hisz, az Úr megajándékozza.

Az élet csodája a mai rohanó és nehézségekkel teli világban még nagyobb érték, valójában megfizethetetlen! Sem pénzen, sem idő révén nem megvásárolható. Ha egy nő és egy férfi megkapja azt a kegyelmet Istentől, hogy édesanyává, szülővé válhat, az a legnagyobb, szavakkal sem kifejezhető kegyelem és áldás egy egész életen át.

National Geographic Channel által 2005. április 14-én közzétett felvételen egy magzat látható az anyaméhben Forrás: MTI/EPA/National Geographic Channel

Az a kicsiny élet, amely egy édesanya méhében növekedik napról-napra, a legnagyobb ígéretet hordozza magában: hogy van miért, és kiért élni. Hogy van holnap, és van jövő.

Az újszülött gyerek csodája minden emberi szívet meglágyít, és olyan lelki ajándékokkal örvendezteti meg a szeretteit, amelyet csak akkor érthet meg nő és férfi egyaránt, ha szeretett gyereke rámosolyog, és látja őt nap mint nap, mennyire boldog.

Egy gyermek igazi érték Forrás: Shutterstock

Miért mondjunk köszönetet ma az édesanyáknak? Mert ők, a küzdők minden tiszteletet és szeretetet megérdemelnek, és mert sokan vannak közöttük, akik valóban megküzdenek azért, hogy édesanyává válhassanak. Vannak, akik tudják, hogy azt a bizonyos rögös utat végigjárni csakis a család és Isten támogatásával lehet. Manapság még mindig kevesen beszélnek arról, hogy természetes úton, vagy segítséggel – tehát valamilyen reprodukciós eljárással – tudnak gyereket vállalni. Bármilyen nehéz is legyen az út, egy új életért küzdeni minden nehézség árán érdemes, és anyává válni egy igazi isteni áldás.

Talán nem véletlen, hogy az egyik legcsodálatosabb magyar szavunk az édesanya, hiszen nemcsak dallamosan csengő és megnyugtató kimondani, hanem magában foglalja azt a misztériumot, azt a csodát, amelyet jelent.

Anyának lenni nemcsak a legcsodálatosabb dolog a világon, hanem semmihez sem fogható életküldetés.

Csak az értheti meg, aki egyszerre éli át a végtelen boldogságot és örömet, az élethosszig tartó aggódást, és a "belőlem lettél érzését". Amikor egy édesanya belefeledkezik a gyereke mosolyába, a huncut kacajába és a morcos, de mégis szerethető nézésébe, megszűnik a világ körülötte. Szeretet és nyugalom járja át egész lényét.

Anyák napján köszönetet mondunk az édesanyáknak Forrás: shutterstock

Édesanyának lenni többet jelent puszta feladatnál. Édesanyának lenni hivatás. Édesanyának lenni misztérium. Édesanyának lenni ajándék. Az édesanya elbűvölő titok, csupa rejtelem, egyszerre igazodási pont és rejtély, mégis maga a szeretet, a lélek és méltóság egyben. Olyan iránytű, amely nélkül nincs létezés sem a család, sem a férj számára. Az édesanya maga az élet.

Szerencsés az a férfi, aki megtalálja a másik felét, azt a nőt, aki számára rendeltetett. Egy édesanyai szív egyedi és sajátos, az édesanyai gondolkodás csodálatos, rejtelmes és elismerésre méltó. A női varázsból adni, a házastársi hűségből és az anyai önzetlenségből kapni, a legértékesebb női ajándék. Az igazi édesanyából szeretet, erő és méltóság árad, önzetlen és okos, nem mutat fájdalmat, mégis támaszt nyújt gyerekének, férjének és családjának. Egy édesanya egyszerre képes családja minden tagjára figyelni, és a dolgok mélyére tekinteni.

– olvashatjuk a Példabeszédek könyvében. Egy édesanya lénye, munkája és szeretete jobbá teszi a világot! Ma őket köszöntjük: a csodálatos édesanyákat! Ma minden édesanyát köszöntünk!