Két társasházban is gyújtogatott egy férfi Szegeden

A tűz helyszíne
Vágólapra másolva!
Egy férfi kétszer is tüzet gyújtott szegedi panelházakban. Az egyik esetben gyorsan megfékezték a tüzet, a másik alkalommal azonban súlyos órási károkat okozott. Nem sokon múlt, hogy az egész társasház leégjen.
Vágólapra másolva!

A férfi először 2021. május 19-én este gyújtogatott, bement egy társasház előterébe, majd a postaládák alatt elhelyezett kartondobozban lévő újságokat gyújtotta meg.

Amint a tűz lángra kapott elsétált, a lángokat és a füstöt a pár perccel később érkező ételfutár vette észre,

így a tüzet a lakók még a tűzoltók megérkezése előtt eloltották. A lakóközösségnek összesen 65 ezer forintnyi kára keletkezett.

Az első tűz képe Forrás: Ügyészség

2022. február 27-én a férfi egy másik társasház 9. emeletén lévő szemétledobóban talált tárgyakat, amiket meggyújtott.

A helyiség teljesen kiégett, két emeletet is beterítve füsttel és korommal.

A tűz helyszíne Forrás: Ügyészség

A lakók időben észrevették a tüzet és szóltak a tűzoltóknak, akiknek sikerült megfékezniük a lángokat, azonban a gyors közbeavatkozás nélkül az egész ház leéghetett volna.

A két lépcsőházból álló, 300 lakásos épületben 5 millió forintnyi kár keletkezett és közel 140 embert kellett onnan kimenekíteni és biztonságba helyezni. A férfit garázdaság, rongálás valamint közveszélyokozás elkövetésével vádolják, ha beismeri a bűnösségét az előkészítő ülésen és lemond a tárgyalás jogáról, akkor 4 év és 6 hónap börtönre ítélik.