Arcon harapott egy kutya egy kisfiút Budapesten a Flórián téren

Rottweiler, harapós kutya
A kép illusztráció
Vágólapra másolva!
A III. kerületi Flórián téren harapott arcon egy kutya egy gyermeket. Ha nem találják meg a gazdit, a kisfiút többször is be kell oltani.
Vágólapra másolva!

A "barátságos" kutya arcon harapta a gyermeket

Egy anyuka osztotta meg a kerületi Facebook-csoportban, hogy gyermekét arcon harapta egy kutya. A kisfiúval a III. kerületben a Flórián téren sétáltak, amikor találkoztak egy kutyussal és gazdáival.

Megkérdezték, hogy meg lehet-e simogatni a kutyust, hiszen a gyerek nagyon szereti az állatokat, és a gazdák ezt meg is engedték, arra hivatkozva, hogy nagyon barátságos a kiskutya. Miután elkezdtek labdázni és játszani, a kutya egyszer csak megfordult és arcon harapta a gyermeket.

– írta az anyuka, aki, bár egyáltalán nem találta rosszindulatúnak a „tettes" kutya gazdáit, most utólag mégis kétségbeesetten keresi őket, ezért tett közzé posztot. És hogy miért? Mert amikor a gyereket ellátták a kórházban, ott jelezték, hogy ha nem tudja megmutatni a kutya oltási könyvét, akkor a kisgyermeket többször is be kell oltani veszettség ellen.

A Ripost a cikk élesítésekor még nem kapott információt arról, hogy meg lenne a gazdi. A rendőrség a Metropol megkeresésére a következőt válaszolta:

"Megkeresésére tájékoztatjuk, hogy a rendőrségre 2023 május 19-én 17 óra 7 perc körül érkezett bejelentés, hogy Budapest III. kerületében, a Flórián téren egy kistestű kutya megharapott egy négy éves kisfiút. A gyerek az édesanyjával volt kint a téren, és egy arra sétáló pár kutyájával játszott, amikor az eb megharapta. Ekkor a kutya gazdái mentőt és rendőrt hívtak, azonban még a járőrök megérkezése előtt elhagyták a helyszínt. A kisfiút a mentők kórházba szállították. A Budapesti Rendőr-főkapitányság III. Kerületi Rendőrkapitányság veszélyeztetés kutyával szabálysértés elkövetése miatt folytat eljárást ismeretlen tettes ellen."

Veszettség elleni oltást kell kapnia az áldozatnak

Bár manapság már elég kevés az esélye annak, hogy valakinek a kutyája veszett legyen (hiszen elvileg kötelező a védőoltás), mégis nagyon nem mindegy, mit teszünk, ha valakit megharap egy kutya.

Az előbb említett esetben ugyan az édesanya megkérdezte, hogy rendben vannak-e a kutya oltásai, de ez nem elég: sajnos nem cseréltek telefonszámot és a gazda a helyszínen nem is tudta felmutatni az oltási könyvet.

Ez ott nem tűnt akkora problémának, a kórházban viszont kiderült, hogy az oltási könyv nélkül kötelező a gyermeknek is veszettség elleni oltásokat kapnia, ami nem kellemes procedúra.

Tehát a teendő: elkérni és lefotózni az oltási könyvet, vagy ha – mint általában – az nincs a gazdinál, akkor telefonszámot cserélni, és utólag elkérni a lefotózott igazolványt üzenetként.

A címlapi kép illusztráció!