Két gyerekkel együtt ment alkoholt rabolni egy férfi

Vágólapra másolva!
Egy férfi a nevelése alatt álló 15 éves fiúval indult el a Hajdú-Bihar vármegyei településen lévő boltba, hogy kirabolják. Útközben összefutottak egy 12 éves gyerekkel, akit szintén beszerveztek a rablásba. A férfi végül a fiú segítségével, egy késsel megszerezte a pénzt és két üveg pálinkát a boltból, közben a gyerek az utcán őrködött.
Vágólapra másolva!

A 35 éves férfi és a 15 éves fiú tavaly októberben együtt indultak el a helyi boltba. Már az utcán, a bolt előtt beszélgettek, amikor csatlakozott hozzájuk egy 12 éves gyerek. A férfi alkoholt akart venni, de nem volt nála pénz.

Ezért elhatározták, hogy a boltból pénzt és alkoholt fognak rabolni. Megbeszélték, hogy a férfi és a fiú bemennek a boltba, a gyerek pedig az utcán fog őrködni.

Forrás: Police.hu

A boltban a férfi megfogott két üveg pálinkát, majd a kasszához ment. Ott az eladó beütötte a pénztárgépbe az italok árát, a férfi ekkor elővette a zsebéből a kését, az eladó oldalához nyomta és a kasszában lévő pénzt követelte.

A pénztáros először ellenállt, de a férfi ekkor erősebben hozzányomta a kést, ekkor félelmében kinyitotta kasszát és odaadta a közel 30 ezer forintot.

A rablás közben a fiú végig ott volt a férfi mellett.

A 35 ezer forintos kárból 32 ezer forint megtérült, mert a rendőrök megtalálták a férfinál az ellopott pénzt és az egyik üveg pálinkát. A férfi veszélyeztette a fiú és a gyerek erkölcsi, értelmi és érzelmi fejlődését. A 12 éves gyerek a kora miatt nem büntethető.

Az ügyészség felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás és kiskorú veszélyeztetése miatt emelt vádat a férfi ellen, a fiú ellen pedig bűnsegédként elkövetett rablás miatt. Azt javasolják, hogy a bíróság ítélje a férfit fegyházbüntetésre, a fiút pedig javítóintézeti nevelésre.