Elképesztő, mi történik Brüsszelben: ránk erőltetnék az illegális migránsokat

Vertical Horizontal migration immigration refugee social illegal-immigrants TOPSHOTS MIGRATION AND IMMIGRATION MIGRANT ARRIVAL
Migrants from Tunisia and Lybia arrive onboard of an Italian Guardia Costiera (Coast Guard) boat in the Italian Pelagie Island of Lampedusa on August 1, 2020. (Photo by Alberto PIZZOLI / AFP)
Vágólapra másolva!
Nem engedjük, hogy Brüsszel bevándorlóországot csináljon Magyarországból - mondta Halász János, a Fidesz képviselője napirend előtti felszólalásában hétfőn az Országgyűlésben annak kapcsán, hogy Brüsszel bevezetné a kötelező migránskvótát. Szóba került még a jövő évi költségvetés is. Kövér László házelnök alaposan helyretette a folyamatosan ordibáló Szabó Tímeát, Vadai Ágnest és Arató Gergelyt. 
Vágólapra másolva!

Duplájára emelkedett az illegális határátlépési kísérletek száma 2022-ben Magyarországon, miközben az illegális migránsok egyre agresszívebbek - mondta Halász János napirend előtt. A Fidesz képviselője felhívta a figyelmet arra, hogy Brüsszelben újra és újra meg kell küzdeni az illegális migrációval. Szólt arról is, hogy Brüsszelben a múlt héten döntöttek a kötelező migránskvótáról, és ezzel olyan helyzetet teremt az EU, hogy a tagállamok nem dönthetnek arról, kivel akarnak együtt élni, és kivel nem nem.

A magyarok 98 százaléka nemet mondott a kötelező kvótákra, és a Fidesz ennek mentén politizál tovább. Ha a baloldalon múlna, akkor már rég bevándorlóország lennénk - hívta fel a figyelmet Halász János. Igent mondott a kötelező migránskvótára: Ara-Kovács Attila, Gyurcsányné, Molnár Csaba, Gyöngyösi Márton, Ujhelyi István, Rónai Sándor, Cseh Katalin és Donáth Anna is.

Dömötör Csaba minderre azt válaszolta, hogy Brüsszel nem kéri ki az európaiak véleményét. A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára szerint akár a háborút, akár a migrációt nézzük, akkor nem érdekli Brüsszelt, hogy mit gondolnak erről a magyarok.

Méltatlanság

Hajmeresztő döntést hoztak Brüsszelben, megszavazták a kötelező migránskvótát - mondta Simicskó István napirend előtt. A KDNP frakcióvezetője szerint mára Európa nagyon messzire került az alapítók szándékától.

Simicskó felhívta a figyelmet arra is, hogy Brüsszel visszaél a hatalmával, és bevándorlóországot akar csinálni Magyarországból is. Fejünk felett döntöttek erről, miközben egy korábbi népszavazáson 3,4 millió ember utasította el a kötelező kvótát - tette hozzá. Simicskó szerint a keresztény civilizáció eltüntetése a legfőbb cél.

Rétvári Bence válaszában ismételten felidézte, hogy a baloldali politikusok korábban tagadták a kötelező kvóták létét. Szólt arról is, hogy azért került a migránskvóta ügye a belügyi tanács elé, mert ott nem kell konszenzus a döntéshez, hanem elég a minősített többség. A Belügyminisztérium államtitkára úgy vélte, nem jogállami az az eljárás, ahogyan ezt a javaslatot átvitte a belügyi tanács.

A baloldal korábban tagadta a kötelező kvóta létét (Képünk illusztráció) Forrás: AFP/Alberto Pizzoli

- így tette helyre Kövér László házelnök Vadai Ágnest és Arató Gergely gyurcsányista képviselőket, akik folyamatosan üvöltöttek, miközben Tállai András államtitkár válaszolt Arató napirend előtti felszólalására. A Pénzügyminisztérium államtitkára felhívta a figyelmet, hogy májusban csökkent az infláció.

A kormány fenntartja a rezsicsökkentést Fotó: Major Kata - Origo

„Talán egyszer a magyar válogatottnak is tud majd szurkolni"

Talán egyszer oda is eljutunk oda, hogy a magyar válogatottnak is tud majd szurkolni, mivel korábban pont arról beszélt, hogy nem tud nekik szurkolni - így reagált Dömötör Csaba Fekete-Győr András (Momentum) felszólalására. Az államtitkár részletesen elmondta, milye területeken csökkentette az adókat a kormány, míg a baloldal folyamatos adóemelések mellett kampányolt. Dömötör szólt arról is, hogy a Momentum korábbi programjában is benne van adóemelés terve. A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára felidézte azt is, hogy a Momentum a kezdetektől kezdve háború és szankciópárti, valamint 5-6 milliós fizetésért cserébe akadályozzák a tanári béremelést.

Mind a magyar, mind az európai gazdaság mozgástere szűkült - így válaszolt Dömötör Csaba Brenner Koloman (Jobbik) felszólalására. Európa kénytelen szembenézni a legnagyobb visszaeséssel az elhibázott szankciók miatt - tette hozzá a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára. Csak az energiaszámla Magyarországon 4000 milliárd forinttal nőtt. Az árstopokat ebben a helyzetben is fenntartjuk, és a kötelező akciózás rendszere is jól indult, valamint a kamatstopokat is életben hagyjuk - mondta az államtitkár.

A költségvetésről azt mondta Dömötör Csaba, hogy még ebben a szűkülő mozgástérben is 400 milliárddal több jut védelemre, egészségügyre 424 milliárddal több jut majd. Ön közös listán indult azokkal, akik folyamatosan Brüsszelben támadják a kormányt - mondta az államtitkár.

Dömötör Csaba: Fenntartjuk a rezsitámogatást és az árstopokat Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Kövér László Szabó Tímeának: Ez a viselkedés infantilis

Önök csak a fenyegetéshez értenek, és fenyegetik a kormánypárti szavazókat és támogatókat - így reagált Rétvári Bence Szabó Tímea (Párbeszéd) felszólalására. A Belügyminisztérium államtitkára emlékeztetett arra, hogy ahová Önök beteszik a lábukat, ott semmilyen eredményt nem tudnak felmutatni.

Rétvári elmondta, hogy a baloldal a kormányzása alatt rekordmagas munkanélküliséget tudtak csak felmutatni. Felhívta a figyelmet arra, hogy a Párbeszéd háborús uszítása a legrosszabb a pedagógusoknak, a tanároknak és az ápolóknak.

Ezt követően Kövér László házelnök alaposan helyretette Szabó Tímeát, mert folyamatosan bekiabált.

- mondta a házelnök.

Kövér László alaposan helyretette Szabó Tímeát Forrás: MTI/Vajda János

A munkavégzésre vonatkozó szabályok betartása és betartatása mindenki számára kiemelten fontos - így reagált Fónagy János Keresztes László Loránt (LMP) felszólalására. Magyarország technológiai fejlesztése és gazdaságfejlesztése ellen azonban ne keltsen hangulatot - tette hozzá a Gazdaságfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára. Szerinte nem az a megoldás, hogy nem kezdünk bele egy fejlesztésbe, hanem hogy a szabályokat szigorúan betartatjuk.