Folytatódik az Árpa Attila drogügye miatt indult eljárás

Árpa Attila az Uberért tüntet, Budapest, Nemzeti Fejlesztési Minisztérium előtt . 2016.05.09.
Vágólapra másolva!
A Fővárosi Főügyészség 2021 nyarán emelt vádat egy német állampolgárságú, de a magyar művészvilágban jó ideje jelen lévő középkorú férfival és társaival szemben kábítószer-kereskedelem miatt. A társaság egyik tagja a színész Árpa Attila, aki továbbra sem lélegzhet fel, ugyanis az ügy másodfokon hamarosan folytatódik. A dílert korábban öt év börtönre ítélték. 
Vágólapra másolva!

Februárban a kokainnal és extasyval üzletelő dílert kábítószer-kereskedelem miatt 5 év fegyházra ítélték. Ahogy a közlemény fogalmaz, a három művészeti tevékenységet végző bűntársa közül kettőt kábítószer birtoklása miatt ítéltek el 1.500.000 forint, illetve 840.000 forint pénzbüntetésre. Harmadik társuk megrovást kapott.

Forrás: Ügyészség


Az ügyészségi közlemény szerint a színész-producer 2018 óta szervezett összejöveteleket lakásán. Ezekre rendezvényekre kokaint szerzett be, és azt a művészi együttgondolkodásuk előmozdítása miatt közösen elfogyasztottak. A színész producer Árpa Attila.

Árpa Attila Fotó: Marton Szilvia - Origo

Ilyen – fogalmazzunk így - művészi együttgondolkodást tartottak 2019. március 22-én is, amikor a kokain megvásárlása után elfogták őket, és az összejövetelre szánt kokaint lefoglalták tőlük.

Forrás: Ügyészség

Az elsőfokú ítélet ellen az ügyész a díler ellen súlyosabb szabadságvesztés kiszabásáért, míg a három művész bűntársával szemben forgalomba hozatallal, társtettesként elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettének a megállapításáért és felfüggesztett börtönbüntetés kiszabásáért fellebbezett.

A díler ügyvédje is fellebbezett enyhítésért, míg Árpa Attila társának védője elsődlegesen felmentésért, másodlagosan enyhítésért, harmadlagosan pedig az ítélet hatályon kívül helyezése érdekében fellebbezett.

Az ügy tárgyalása hamarosan másodfokon folytatódik.